Osumnjičeni za 14 kaznenih djela počinjenih na području Gline i Topuskog

Photo PU_SiM/Vijesti/2013/Nove/Bočno policija.jpg

Policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke su u suradnji s djelatnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona, Policijske uprave Velika Kladuša, dovršili kriminalističko istraživanje nad dvojicom bosanskohercegovačkih državljana, u dobi od 29 i 31 godinu. Njih se sumnjiči da su na području Gline i Topuskog, od 1. rujna do 13. listopada ove godine, počinili ukupno 14 kaznenih djela i to devet teških krađa, dvije krađe te po jedno razbojništvo i oštećenje tuđe stvari.

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke su u suradnji s djelatnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona, Policijske uprave Velika Kladuša, dovršili kriminalističko istraživanje nad dvojicom bosanskohercegovačkih državljana, u dobi od 29 i 31 godinu. Njih se sumnjiči da su na području Gline i Topuskog, od 1. rujna do 13. listopada ove godine, počinili ukupno 14 kaznenih djela i to devet teških krađa, tri krađe te po jedno razbojništvo i oštećenje tuđe stvari.

Naime, sumnjiči ih se da su 8. listopada oko 7 sati u mjestu Mali Obljaj, grad Glina, ilegalno prešli državnu granicu te nad 80-godišnjom mještankom počinili razbojništvo. Istraživanjem je utvrđeno da su nasilno ušli u njenu obiteljsku kuću, nepoznatim je predmetom udarili u glavu te je ostavili u podrumu vezanu za stolicu, dok su iz  kuće ukrali mobitel i njenu torbu u kojoj se nalazio novčanik s osobnim dokumentima i novcem. Oštećenoj je liječnička pomoć pružena u sisačkoj Općoj bolnici gdje su joj okvalificirane lakše tjelesne ozljede.

Također ih se sumnjiči da su na glinskom području u mjestima Veliki Obljaj, Mali Obljaj i Bojna, počinili pet teških krađa, gdje su iz četiri obiteljske kuće ukrali dvije motorne pile, pročistač za vodu, sjekiru, blanjalicu, okretač, ražanj, prijenosno računalo, ribičke stapove i ribički pribor, mačetu, novčanik u kojem se nalazila bankovna kartica te mobitel, dok iz jedne vikendice nisu ništa ukrali.

Četiri teške krađe su počinili i u Starom Selu Topuskom gdje su iz šumarske kuće ukrali ručna kolica i pretvarač napona, iz vikendice vrtnu kopačicu, dva trimera, motornu pilu, dvogled i sjekiru,dok su se iz dviju obiteljskih kuća udaljili ništa ne ukravši.

U Malom Obljaju su počinili i tri krađe ukravši iz dvorišta dva bakrena rakijska kotla, dok su iz otključane kuće ukrali mobitel i novac. U istom su mjestu počinili i oštećenje tuđe stvari potrgavši dvije brave te razbivši jedno staklo na vratima osobnog automobila marke Volkswagen.

Ukupna materijalna šteta počinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 50.000 kuna. Većina ukradenih predmeta je pronađena te će biti vraćena vlasnicima.

Protiv osumnjičenih će Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku biti podneseno posebno izvješće kao nadopuna kaznenim prijavama za spomenuta kaznena djela.