Najava završne komponente Nacionalnog preventivnog Projekta „Zdrav za 5“

Photo PU_SiM/Vijesti/2014/zz51.jpg

Foto:  Ilustracija

U petak, 5. svibnja od 10 do 14 sati, ispred Velikog Kaptola na Trgu bana Josipa Jelačića u Sisku, u sklopu provedbe aktivnosti II. komponente Nacionalnog preventivnog Projekta „Zdrav za 5“, biti će upriličen prigodni program i održana završna manifestacija.

Aktivnosti iz ovog preventivnog projekta zajednički provode Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo zdravstva, Ministarstvo zaštite okoliša i energetike te Ministarstvo znanosti i obrazovanja, s ciljem podizanja razine svijesti o važnosti zaštite i očuvanja okoliša i prirode, mijenjanja stavova i štetnih životnih navika te stjecanja odgovornosti o očuvanju vlastitog i tuđeg zdravlja te usvajanja zdravih stilova života.

U ovoj manifestaciji, koju Policijska uprava sisačko-moslavačka provodi sa svojim partnerima - Upravnim odjelom za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša Sisačko-moslavačke županije te Zavodom za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije, sudjelovat će učenici osnovnih i srednjih škola obuhvaćenih Projektom te djeca Dječjeg vrtića Sisak Stari i Sisak Novi, kao i Zavod za hitnu medicinu Sisačko-moslavačke županije, Javna vatrogasna postrojba Sisak, Auto klub Sisak, Hrvatski centar za razminiranje, Državna uprava za zaštitu i spašavanje – Područni ured Sisak, Hrvatska gorska služba spašavanja, Ronilački klub Sisak, Airsoft klub Petrinja, Gradska tržnica Sisak, Dom kulture Kristalna kocka vedrine, Udruga invalida rada Grada Siska i Centar za žene Adela.

Od zanimljivosti koje donosi raznovrstan program za istaknuti je vježba „Spašavanje stradalnika iz rijeke Kupe“, koju će u 11.30 sati izvesti HGSS-a, Ronilački klub Sisak i Zavod za hitnu medicinu Sisačko-moslavačke županije, a svakako treba izdvojiti i simulator kojeg će građani moći pogledati i iskušati simuliranje prevrtanja i kočenja te se uvjeriti u važnost uporabe sigurnosnog pojasa u vožnji i pravilnog postavljanja dječje sjedalice u vozilu.

Uz načelnika Policijske uprave sisačko-moslavačke Marka Rašića očekuje se i nazočnost Ive Žinića, župana Sisačko-moslavačke županije, dr. Inoslava Brkića, ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije i sisačke gradonačelnice Kristine Ikić Baniček. Izjava za medije predviđena je u 11 sati ispred Velikog Kaptola.

U slučaju lošeg vremena (kiše) program se odgađa, a novi termin događanja biti će objavljen na web stranici ove Policijske uprave.