Obilježena 22. obljetnica osnutka Specijalne jedinice policije "OSA" Sisak

Photo PU_SiM/Vijesti/2013/Obljetnice/OSA Sisak/22. obljetnica OSA-gl..jpg

Foto: PU sisačko-moslavačka 

Pripadnici Specijalne jedinice policije „OSA“ Sisak su u subotu, 23. ožujka, obilježili 22. obljetnicu svog osnutka.

U današnjem sjedištu Interventne jedinice policije Policijske uprave sisačko-moslavačke, a nekadašnjoj bazi Specijalne policije na Viktorovcu, svečanim postrojavanjem svih bivših pripadnika SJP „OSA“ Sisak započelo je svečano obilježavanje.

Nastavljeno je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod Spomen obilježja poginulim i umrlim pripadnicima SJP „OSA“ Sisak.

Svih nestalih, poginulih, smrtno stradalih i preminulih pripadnika te jedinice, njih dvadeset i dvoje, u pozdravnom se govoru prisjetio predsjednik Udruge Specijalne jedinice policije Sisak i prvi ratni zapovjednik jedinice Srećko Telar, a potom i načelnik Policijske uprave sisačko-moslavačke Marko Rašić, koji je predvodio izaslanstvo Policijske uprave.

Okupljenim uzvanicima, specijalcima te predstavnicima udruga proisteklih iz Domovinskog rata prigodnim govorom se obratio i ratni zapovjednik Specijalne policije Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske general pukovnik Mladen Markač, a koji se pridružio i redovnoj izvještajnoj skupštini Udruge Specijalne jedinice policije „OSA“ Sisak.