Najava preventivnog projekta "Zajedno protiv govora mržnje"

Photo PU_SiM/Vijesti/2017/Nove ilustracije/Ne! govoru mržnje.jpg

U četvrtak, 1. lipnja s početkom u 9.30 sati, u Srednjoj školi Viktorovac u Sisku, Policijska uprava sisačko-moslavačka će na lokalnoj razini održati preventivni projekt „Zajedno protiv govora mržnje“. U projekt će se uključiti učenici, ravnateljica i profesori spomenute škole

Foto: Ilustracija

U četvrtak, 1. lipnja s početkom u 9.30 sati, u Srednjoj školi Viktorovac u Sisku, Policijska uprava sisačko-moslavačka će na lokalnoj razini održati preventivni projekt „Zajedno protiv govora mržnje“. U projekt će se uključiti učenici, ravnateljica i profesori spomenute škole, zatim predstavnici državnih tijela i institucija, predstavnici sudstva, zdravstva, obrazovanja i sporta, predstavnici lokalne i područne samouprave te predstavnici organizacija civilnog društva i medija.

Naime, Ravnateljstvo policije je započelo s provedbom preventivnog projekta pod nazivom „Zajedno protiv govora mržnje“, a koji ima za cilj promicanje kulture tolerancije i nenasilja te prevencije svih oblika govora mržnje kao društveno neprihvatljivog oblika ponašanja te u konačnici prevenciju kriminaliteta kojeg motiviraju različiti oblici mržnje.

To podrazumijeva provedbu niza konkretnih preventivnih aktivnosti usmjerenih na sprječavanje različitih oblika govora mržnje prema određenim društvenim skupinama ili njenim pripadnicima zbog nekog njihovog određenja ili opredjeljenja, a geneza mržnje je temeljena na nekoj od diskriminacijskih osnova.

Upravo vođeni tom idejom o važnosti zajedničkog angažmana u kreaciji zdrave društvene klime koja promovira temeljno ljudsko pravo na slobodu govora, ali pri tom isključuje i osuđuje govor mržnje, predviđen je sveobuhvatni program koji sadrži mnoštvo preventivnih sadržaja koje je kroz naredno razdoblje potrebno provesti.

Tako je za sutrašnje održavanje predviđen multimedijalni kutak „Stani pred kameru/mikrofon i pošalji poruku“, zatim interaktivna radionica „Parlaonica“ za srednjoškolce i prisutne predstavnike (prevenirajmo zajedno govor mržnje na sportskim natjecanjima) te edukativno/glazbeni program „Ja sam za fair play“.

Djelujmo zajedno protiv govora mržnje!