Susreti hrvatske katoličke mladeži u Sisku - posebna regulacija prometa

Ovim putem apeliramo na građane i sudionike susreta da se pridržavaju uputa policijskih službenika, pripadnika jedinice prometne mladeži i redara koji će vršiti posebnu regulaciju prometa. Također, pozivamo građane na strpljenje i razumijevanje kako bi ovi Susreti hrvatske katoličke mladeži protekli u što sigurnijem i dostojanstvenijem ozračju.

Ovog će vikenda, 5. i 6. svibnja, Sisačka biskupija biti domaćin Susreta hrvatske katoličke mladeži na kojima se, prema predviđanju organizatora, očekuje oko 20 tisuća sudionika, kako iz Hrvatske tako i iz inozemstva.

Za vrijeme održavanja susreta u Sisku će biti uspostavljena privremena regulacija prometa:

Od ponoći, 5. svibnja, do ponoći, 6. svibnja, za sav promet će biti zatvoren uži dio grada odnosno Rimska ulica, Ulica Stjepana i Antuna Radića, Trg bana Josipa Jelačića, Kranjčevićeva ulica, Ulica Ivana Kukuljevića Sakcinskog od Rimske do križanja s Ulicom Ante Starčevića, Trg Ljudevita Posavskog, Frankopanska ulica od Rimske do križanja sa Starčevićevom ulicom te spust s Mosta Gromova do Rimske ulice.  

Autobusi će moći prometovati Šipuševom i Frankopanskom ulicom u dolasku do autobusnog kolodvora te Frankopanskom i Starčevićevom ulicom u odlasku s autobusnog kolodvora.

U subotu, 5. svibnja, od 00 do 24 sata za promet će biti zatvorene ulice kojima će prolaziti procesija odnosno istočni kolnik D-37 na dionici od križanja s Ulicom 1. svibnja, preko Mosta Gromova do križanja sa Zagrebačkom ulicom.

Preko Mosta Gromova na zapadnom kolniku promet će se odvijati dvosmjerno.

Za promet će također biti zatvorene i ulice na Zelenom brijegu: Ulica braće Čulig, Žumberačka, Kalnička, dio Ulice Berislava Pavičića od križanja s Ulicom Marijana Celjaka do križanja s Ulicom Ive Lasića, Bakranova ulica, Ulica Ljubice Pavičić, dio Lonjske ulice od križanja s Ulicom Marijana Celjaka do križanja s Ulicom Vanje Radauša.

Od 13 sati pa do prolaska procesije (oko 16 sati) te od 20 do 22 sata  zatvara se za promet dio D-37 (Zagrebačke ulicie  i Ulice Ferde Hefelea) od križanja s Mostom Gromova do križanja s Ulicom Marijana Celjaka.

Za teretna vozila  u tranzitu na smjeru Zagreb - Popovača obilazak će biti preko Petrinje, a promet za ostala vozila u tranzitu na smjeru Zagreb – Popovača kao i smjeru Novi Sisak – centar, za cijelo vrijeme privremene regulacije prometa osiguran je Odranskom, Pokupljanskom i Ulicom Marijana Celjaka u Sisku.

U nedjelju, 6. svibnja, biti će zatvoren promet ispred katedrale Uzvišenja Svetog Križa.

Ovim putem apeliramo na građane i sudionike susreta da se pridržavaju uputa policijskih službenika, pripadnika jedinice prometne mladeži i redara koji će vršiti posebnu regulaciju prometa.  

Također, pozivamo građane na strpljenje i razumijevanje kako bi ovi Susreti hrvatske katoličke mladeži protekli u što sigurnijem i dostojanstvenijem ozračju.