Kutina: Otkriven počinitelj teških krađa i krađa

Photo PU_SiM/Vijesti/2013/Nove/Krim. poliicija.jpg

Policijski službenici Policijske postaje Kutina otkrili su počinitelja teških krađa i krađa počinjenih u Strušcu. Provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 30-godišnjakom s područja Bregane utvrđeno je, da je tijekom ožujka 2013. godine u Sisačkoj ulici u Strušcu, grad Popovača ukrao dva prometna znaka. 

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Kutina otkrili su počinitelja teških krađa i krađa počinjenih u Strušcu.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 30-godišnjakom s područja Bregane utvrđeno je, da je tijekom ožujka 2013. godine u Sisačkoj  ulici u Strušcu, grad Popovača ukrao dva prometna znaka.

Također je utvrđeno da je sredinom kolovoza 2013. godine iz šumskog predjela „Lipovica“ u Strušcu ukrao i odvezao 58 komada zaštitne žičane mreže u vlasništvu državnog poduzeća.

Odgovorna osoba poduzeća štetu je procijenila na 18 tisuća  kuna.

Istraživanjem je također utvrđeno da je sredinom rujna 2013. godine u Ulici Belavina, u Strušcu, u polju, provalio u garažu 58-godišnje Siščanke iz koje je ukrao kosilicu čiju je vrijednost oštećena vlasnica procijenila na oko 2 500 kuna.

Također je u razdoblju od 16. do 21. veljače ove godine u Strušcu provalio u spremnike goriva na dva traktora u vlasništvu kutinskog poduzeća iz kojih je ukrao 60 litara goriva, a potom je oštetio isto poduzeće ukravši iz radnog stroja oko 45 litara goriva. 

Počinitelj je uhićen i predan pritvorskom nadzorniku, a Općinskom državnom odvjetništvu u Kutini podnesene su kaznene prijave zbog kaznenih djela teških krađa i krađa.