Poduzete mjere u prometu u dane "Martinja"

Photo PU_SiM/Vijesti/2010/casa_alkohol.jpg

Od toga se 76 prekršaja odnosio na prekoračenje dozvoljene brzine kretanja (najveća izmjerena brzina bila je 194 km/h), potom 40 prekršaja zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa za vrijeme vožnje, zbog vožnje pod utjecajem alkohola (najveća koncentracija alkohola bila je 2,49 promila)

Tijekom proslave „Martinja“ u vremenu od 9. do 11. studenog na prometnicama Policijske uprave sisačko-moslavačke evidentirano je ukupno 345 prometnih prekršaja.

Od toga se 76 prekršaja odnosio na prekoračenje dozvoljene brzine kretanja (najveća izmjerena brzina bila je 194 km/h), potom 40 prekršaja zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa za vrijeme vožnje, zbog vožnje pod utjecajem alkohola (najveća koncentracija alkohola bila je 2,49 promila) evidentirano je 37 prekršaja, zbog isteka važenja prometne dozvole te nepropisnog pretjecanja evidentirano je po 12 prekršaja, po tri prekršaja evidentirana su zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje te nepoštivanja prednosti prolaska, potom dva prekršaja upravljanja vozilom u vrijeme dok je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja te  također dva prekršaja počinjena od strane mladih vozača itd.

Od 37 vozača pod utjecajem alkohola njih 30 je upravljalo osobnim automobilima, pet ih je upravljalo biciklima, dok je po jedan vozač upravljao motociklom i ostalim vozilima (traktor).

Kod 15 vozača je utvrđena alkoholiziranost od 0,51 do 1 promil, kod deset vozača od 1,01 do 1,5 promila, kod devet vozača alkoholiziranost je bila veća od 1,51 promila, kod jednog vozača alkoholiziranost je bila do 0,51, dok su dva vozača odbila ponuđeno alkotestiranje.

Prema dobnim skupinama najviše vozača pod utjecajem alkohola, i to po 11 bilo je u dobi od 25 do 30 godina te starije od 50 godina, osam vozača je bilo u dobnoj skupini od 31 do 40 godina, četiri vozača su bila u dobnoj skupini od 41 do 50 godina, dok su tri vozača bila u dobnoj skupini od 18 do 24 godine.

U ovom razdoblju (od 9. do 11. studenog) na našim prometnicama je evidentirano 13 prometnih nesreća, od kojih pet nesreća s ozlijeđenim osobama (dvije su osobe teško, a četiri su lakše ozlijeđene), dok je u osam nesreća nastala samo materijalna šteta.