Zbog popleve zatvorena cesta Hrvatska Kostajnica - Dvor

Photo PU_SiM/Vijesti/2014/Poplava/20140505_122723.jpg

Foto: Policijska postaja Dvor

S nedjelje na ponedjeljak,  4/5. svibnja  za sav promet zatvorena državna cesta D-47 u mjestu Kuljani bb, na relaciji Hrv. Kostajnica – Dvor, zbog izlijevanja iz korita rijeke Une, koja u dužini od oko 40 metara prelazi preko ceste.

Prometnici je od iznimnog značaja za područje Općine Dvor, a kako postoji opasnost za imovinu i ljude koji prebivaju na tom području, 5.svibnja  u jutarnjim satima  načelnika Općine Dvor, Nikole Arbutina i načelnika Policijske postoje Dvor Damira Kolar, obišli su poplavljena područja gdje je rijeka Una izlijevanjem iz korita ozbiljno zaprijetila obližnjim kućama u naselju Kuljani, te postoji opasnost od ugroze imovine stanovnika koji prebivaju u blizini mjesta poplave, obzirom da vodostaj rijeke Une i dalje raste zbog obilnih kiša koje su pale na tom području proteklih dana. 

Između predstavnika policije i tijela lokalne vlasti dogovorena je daljnja suradnja i saniranje eventualne štete nastale poplavom, odnosno način pružanja pomoći i zaštite ljudi i imovine na tom području u slučaju daljnje eskalacije poplave na tom području.   

Građani su upoznati sa mogućnošću korištenja obilaznog pravca na relaciji Hrvatska  Kostajnica – Dvor i obratno, od naselja Kuljani i Divuša, lokalnom cestom preko naselja Jovac, u svezi čega je izviješten i HAK te postavljena privremena prometna signalizacija.