Susret policijskog kapelana s načelnicima policijskih postaja

Photo PU_SiM/Vijesti/2018/don/Na Slatini/Glavna.jpg

Foto:  PU sisačko-moslavačka

Na spomendan svetog Ivana Bosca u srijedu, 31. siječnja, policijski kapelan Kapelanije Sv. Kvirina u Policijskoj upravi sisačko-moslavačkoj don Ivo Borić okupio je sve načelnike policijskih postaja, na čelu s načelnikom Policijske uprave Lukom Pešutom i zamjenikom načelnika Dubravkom Smolčićem, u crkvi Preobraženja Gospodnjeg na Slatini (grad Petrinja).

Domaći župnik vlč. Josip Karas pozdravio je nazočne i informirao ih o samoj Župi, odnosno o stanovništvu, gradnji crkve novoosnovane župe, u kojoj je veliki broj prognanih Hrvata iz Banja Luke i drugih krajeva Bosne i Hercegovine. Crkva i njezin zaštitnik Preobraženja Gospodnjeg spomen je obilježje na Domovinski rat i oslobođenje Petrinje 6. kolovoza 1995. godine, jednako kao što je Sveti Lovro i župna crkva u Petrinji spomen na oslobođenje od Turaka.

Trajni đakon Vjekoslav Uvalić pročitao je Evanđenje po Marku, 9.2-10, a kapelan don Ivo Borić održao je duhovni nagovor, naglasivši potrebu zajedništva i preobrazbu srca i duše, strpljivost, razumijevanje u raznolikosti te suradnju s kapelanijom i kapelanom. Na kraju je svim načelnicima zahvalio na gostoprimstvu koje su mu ukazali prilikom duhovnih nagovora, ispovijedi te božićnih blagoslova policijskih postaja i graničnih prijelaza. Ujedno im je iznio plan i program za svoj budući rad.