Iz automobila ukraden novčanik

Photo PU_SiM/Vijesti/2013/Nove/karđa iz auta1.jpg

U petak, 22. kolovoza oko 17 sati na parkiralištu u Ulici Antuna Grahovara u Sisku, nepoznati je počinitelj razbio staklo na osobnom automobilu iz kojeg je ukrao novčanik u kojem su se nalazili osobni dokumenti,

Foto: Ilustracija

U petak, 22. kolovoza oko 17 sati na parkiralištu u Ulici Antuna Grahovara u Sisku, nepoznati je počinitelj razbio staklo na osobnom automobilu iz kojeg je ukrao novčanik u kojem su se nalazili osobni dokumenti, bankovna kartica i novac. Oštećeni Siščanin štetu procjenjuje na nekoliko tisuća kuna. Protiv nepoznatog počinitelja podnesena je kaznena prijava zbog teške krađe.

Obzirom na učestalost ovakvih kaznenih djela upozoravamo  građane da na vidnom mjestu u svojim automobilima ne ostavljaju osobne stvari - torbice, novčanike, mobitele i druge vrijedne predmete te stoga skrećemo pozornost na slijedeće mjere opreza:

- prilikom napuštanja vozila (čak i kratkotrajnog) treba ugasiti motor vozila i uzeti ključeve sa sobom, ne ostavljajte ključeve i dokumente u vozilu,

- zatvorite prozore na vozilu, kao i pomični krov ukoliko ga vozilo ima,

- vrijedne predmete ne ostavljate u vozilu, a posebno ne na vidljivim mjestima u unutrašnjosti vozila,

- ne ostavljate vozilo na mračnom i pustom mjestu duže vrijeme. 

Apeliramo na građane ukoliko zamijete nepoznatu ili sumnjivu osobu kako obilazi ili pokušava na neuobičajen način ući u neki od parkiranih automobila, to odmah prijave policiji na telefon 192.