Pretragom kuće pronađena ubojita sredstva i biljke indijske konoplje

Photo PU_SiM/Vijesti/2015/DSC06703.JPG

Foto: Ilustracija

U četvrtak, 10. rujna, temeljem naloga suda je u Velikoj Solini, na glinskom području izvršena pretraga kuće i drugih prostorija u vlasništvu 59-godišnjeg mještanina, a koju koristi  i 34-godišnji muškarac. Pretragom je pronađeno i oduzeto 711 komada raznog vojnog i lovačkog streljiva, prepravljena zračna puška, dvije lovačke puške, automatska  puška s pet spremnika, revolver, više komada raznih dijelova oružja, 2,5 kilograma gospodarskog eksploziva, 1,1 kilogram TNT, ručna bomba, 10 detonatorskih kapisli i 14 biljaka indijske konoplje visine od 90 do 196 centimetara.  Pronađena ubojita sredstva i indijska konoplja su oduzeti te su obojica kazneno prijavljeni zbog nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, dok je 34-godišnjak kazneno prijavljen i zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Podsjećamo

Još je uvijek u tijeku akcija „Manje oružja, manje tragedija“ kojom Vam je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i ubojitih sredstava.

Oružje i ubojita sredstva ne odlažite i ne ostavljajte u kontejnerima za smeće ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi. Na taj način ugrožavate živote drugih ljudi.

Protiv građana koji ovakvo oružje prijave policiji radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.