Dovršena kriminalistička istraživanja: Otkriveni počinitelji teških krađa

Photo PU_SiM/Vijesti/2012/Nove ilustracije/Policija.jpg

Policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke su u suradnji s policijskim službenicima Uprave kriminalističke policije Ravnateljstva policije i Uprave kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske te policijskim službenicima Policijske stanice Kozarska Dubica, proveli

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke su u suradnji s policijskim službenicima Uprave kriminalističke policije Ravnateljstva policije i Uprave kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske te policijskim službenicima Policijske stanice Kozarska Dubica, proveli kriminalistička istraživanja nad dvojicom državljana Bosne i Hercegovine, starih 26 i 27 godina, zbog sumnje da su na području Hrvatske Kostajnice i Hrvatske Dubice počinili šest kaznenih djela teške krađe provaljivanjem. 

Istraživanjem je utvrđeno da su osumnjičeni tijekom noći 6./7. lipnja i 20. lipnja, provalili u trgovinu mješovite robe u Hrvatskoj Dubici te ukrali novac, cigarete i razne druge prodajne artikle. U istu su trgovinu pokušali provaliti i tijekom noći 10. srpnja, ali su ih zatekli policijski službenici pa su preko rijeke Une pobjegli na područje Bosne i Hercegovine.

U razdoblju od 14. do 20. lipnja u mjestu Rosulje su provalili u vikend kuću i ukrali dalekozor, a tijekom noći 20./21. lipnja u mjestu Slabinja su provalili u prizemlje obiteljske kuće te ukrali trimer, motornu pilu i gorivo. Trimer je kod njih pronađen i oduzet te vraćen vlasniku. U noći 9./10. srpnja su provalili u prostorije željezničkog kolodvora u Hrvatskoj Dubici, ali nisu ništa ukrali.

Sveukupna materijalna šteta koju su pričinili ovim kaznenim djelima je oko 17.500 kuna.

Protiv obojice su nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku podnesene kaznene prijave.