Održana akcija „SIGURNO DO CILJA I NA DVA KOTAČA“

Photo PU_SiM/Vijesti/2012/Motori/Jumbo plakat-glavna.jpg

Foto: PU sisačko-moslavačka

Oko 50-tak motorista i mopedista moto-klubova s područja Sisačko-moslavačke županije okupilo se u subotu, 14. travnja, od 10 do 13 sati na Trgu Ljudevita Posavskog u Sisku gdje je održana preventivno-edukativna akcija pod nazivom „SIGURNO DO CILJA I NA DVA KOTAČA“.

Zajedno s nadzornikom Stanice za tehnički pregled vozila izvršen je kraći vizualni tehnički pregled motocikala i mopeda te su tom prilikom utvrđeni manji nedostaci koji su se uglavnom odnosili na slabo vidljive, odnosno savinute registracijske pločice, na postavljanje naljepnica na površinu registarske pločice, nepravilno isticanje naljepnice važenja tehničkog pregleda, dok je na nekoliko motocikla uočena istrošenosti gazećeg sloja gume, a zatim je uslijedilo ispitivanje razine buke ispušnog sustava.

Policijski službenici Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa su potom održali kraće edukativno predavanje na temu povećanja razine sigurnosti prilikom sudjelovanja u prometu na cesti, uz kraći osvrt na statističke podatke o broju prometnih nesreća, u kojima su tijekom 2011. godine sudjelovali vozači motocikala i mopeda, te posljedica tih nesreća.

Na kraju je na improviziranoj poligonskoj stazi održano natjecanje u spretnosti vožnje motociklom, a trojici najuspješnijih uručene su prigodne nagrade osigurane iz fonda Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa RH.