Projekt Zdrav za 5 ide dalje

Photo PU_SiM/Vijesti/2014/zz5.jpg

U tijeku je nastavak projekta Zdrav za 5 koji se provodi na nacionalnoj razini i tijekom ove školske 2013./2014 godine. Na području Policijske uprave sisačko-moslavačke policijski službenici za prevenciju iz Ureda načelnika proveli su edukaciju učenika osmih razreda osnovnih te prvih i drugih razreda srednjih škola na temu prevencije ovisnosti o alkoholu, drogama i igrama na sreću.

 

U tijeku je nastavak projekta Zdrav za 5 koji se provodi na nacionalnoj razini i tijekom ove školske 2013./2014 godine. Na području Policijske uprave sisačko-moslavačke policijski službenici za prevenciju iz Ureda načelnika proveli su edukaciju učenika osmih razreda osnovnih te prvih i drugih razreda srednjih škola na temu prevencije ovisnosti o alkoholu, drogama i igrama na sreću. Od ukupno 50 škola edukacija je do sada provedena u 37 škola, dok će se u ostalih 13 provesti u ožujku i travnju. Edukacijom je obuhvaćeno ukupno 4897 učenika.

Svrha projekta je upoznati učenike s ulogom koju alkohol, droga i igre na sreću imaju kod kažnjivih ponašanja, kao i sa zakonskim propisima vezanim uz njihovo konzumiranje. Tako je učenicima pruženo više informacija o tome fenomenu kako bi sami mogli donijeti ispravnu odluku. Predavanja su interaktivna u koja je uključena i radionica, a mladima se sugerira postojanje raznih mogućnosti za kvalitetno provođenje slobodnog vremena u kojem se može dobro zabaviti bez potrebe konzumiranja alkohola, droge i igara na sreću.