I u Sisku održana manifestacija "Zdrav za pet!"

Photo PU_SiM/Vijesti/2013/Zdrav za pet/Zdrav za 5 - šetnica/Zdrav za 5-gl.jpg

Foto: PU sisačko-moslavačka

Danas je na šetnici uz rijeku Kupu u Rimskoj ulici u Sisku, u sklopu II. komponente preventivnog Projekta „Zdrav za pet“ održana manifestacija s ciljem promicanja poruke – ŽIVI ZDRAVO, BUDI ZDRAV JER ČIST OKOLIŠ JE ZDRAVA BUDUĆNOST - „NE drogi, NE alkoholu i NE igrama na sreću“!

U sklopu zajedničkog projekta Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva zdravlja i Ministarstva zaštite okoliša i prirode, a u organizaciji Policijske uprave sisačko-moslavačke, Upravnog odjela za zaštitu okoliša i prirode Sisačko-moslavačke županije te Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije provedena je akcija čišćenja korita Kupe koja je započela ispred sisačkog Starog mosta.

U akciji su sudjelovali ronioci Ronilačkog kluba Sisak i djelatnici Državne uprave za zaštitu i spašavanje, dok su srednjoškolci Strukovne škole Sisak iz Kupe izvađeni otpad prenosili te ga odlagali u kontejnere koje su u neposrednoj blizini postavili djelatnici sisačkog komunalnog poduzeća.

Učenici osnovnih škola 22. lipnja i Ivana Kukuljevića iz Siska su pod vodstvom djelatnika Obiteljskog centra Sisak u prigodnim likovnim, kreativnim radionicama izrađivali papirnate brodiće i likovne radove s različitim motivima koji se odnose na spomenuti projekt, dok su djeca dječjeg vrtića Sisak stari odjeću izrađenu od odbačenog reciklažnog i prirodnog materijala pronijeli „modnom pistom“ poput pravih manekenki i manekena.

Na štandu s opremom Auto kluba Sisak posjetitelji su mogli isprobati „pijane naočale“, dok su pak zainteresirane policijski službenici upoznavali s opasnostima  minsko-eksplozivnih sredstava. Sa zanimanjem su razgledani te građanima dijeljeni i promotivni materijali Projekta „Zdrav za 5“, zatim materijali vezani uz zaštitu prirode Sisačko-moslavačke županije, kao i materijali vezan uz zaštitu voda i gospodarenje otpadom.

Da podsjetimo, ovim preventivnim Projektom koji je na području Sisačko-moslavačke županije započeo sredinom veljače ove godine, obuhvaćeno je 11 škola (pet srednjih i šest osnovnih) s ukupno oko 1800 učenika, a primarni cilj je ukazati mladima na štetnost alkohola, opojnih droga, kocke i igara na sreću te usmjeriti na zdrav život i očuvanje prirode.