26. Karlovački dani piva – savjeti građanima

Povodom održavanja 26. Karlovačkih dana piva od 24. kolovoza do 2. rujna na ŠRC Korana u Karlovcu okupljat će se veći broj građana te imamo potrebu ukazati na moguće pojavne oblike kriminaliteta, činjenja prekršaja ili bilo kakvog drugog devijantnog ponašanja.

Ovim putem građanima savjetujemo da svoja vozila i poklopce prtljažnika na njima obavezno zaključavaju, da obavezno zatvaraju prozore, te da vrijedne predmete i torbice ne ostavljaju na vidljivom mjestu u vozilu.

Kako bi bilo što manje vandalističkog ponašanja i drugih oblika devijantnog ponašanja, posebno podsjećamo mlade, ali i njihove roditelje na Gradsku odluku o zabrani  konzumiranja, nošenja i posjedovanja alkoholnih pića maloljetnim osobama na javnim mjestima u gradu Karlovcu. Također, podsjećamo roditelje na zabranu noćnih izlazaka maloljetnika u vremenu od 23 do 5 sati bez pratnje roditelja ili druge odrasle osobe, koje je opisano u čl. 95. Obiteljskog zakona.

Nadalje, podsjećamo vozače da prilikom parkiranja svojih vozila vode računa da ih ne ostavljaju na mjestima koja nisu predviđena za parkiranje, posebice na zelenim površinama, kao i da se pridržavaju svih ostalih propisa i zakona. Također, obzirom da preko rijeke Korane ove godine neće biti u funkciji pontonski most kojim su se koristili pješaci, upozoravamo i vozače i pješake na poseban oprez prilikom kretanja preko mosta na rijeci Korani kako bi izbjegli moguće nesretne slučajeve i prometne nesreće. Posebno upozoravamo pješake da se tom prilikom kreću isključivo  nogostupom, a da za prelazak preko kolnika koriste isključivo najbliže obilježene pješačke prijelaze.

Nadamo se da će građani uvažiti naše savjete te da će svojom savjesnoću i našim angažmanom i ovogodišnje Dane piva provesti u veselom i lijepom ozračju.