Obilježavanje blagdana Svih svetih i Dušnog dana

Photo PU_KA/MUP_slike/svi_sveti01.jpg

Povodom nadolazeće svetkovine Svih svetih i spomendana Dušnog dana, kao i svake godine, očekuje se veći broj sudionika u cestovnom prometu koji će se svojim vozilima kretati posebno prilaznim cestama prema mjesnim grobljima, kada prema tradicionalnim vjerskim i obiteljskim običajima u znak sjećanja građani obilaze počivališta svojih najmilijih. Slijedom navedenog, molimo građane da prema mogućnostima izbjegavaju dolazak vozilom u neposrednu blizinu groblja, posebno ukoliko na tom prostoru više nema mjesta za parkiranje, a u slučaju da to ipak moraju učiniti, svoja vozila parkiraju na predviđenim mjestima za parkiranje, na propisan način, bez ometanja ostalih sudionika u prometu. Na mjestima gdje se očekuje najveća frekvencija prometa, a kako bi se osigurala što bolja prometna protočnost, prometom će tih dana upravljati policijski službenici koji će i nadzirati poštivanje prometnih propisa, a vozači se mole da se pridržavaju uputa i naredbi policijskih službenika. U cilju izbjegavanja problema vezanih uz prometne gužve i parkiranje, za dolazak na gradska groblja prema kojima će biti organiziran javni gradski prijevoz, građanima se preporuča korištenje tog vida prijevoza. Kako bi građani tijekom ovih dana izbjegli mogućnost da postanu žrtve kaznenih djela krađa iz osobnih automobila parkiranih u blizini mjesnih groblja, savjetujemo im sljedeće: pratite kretanje sumnjivih osoba u blizini parkirališta i ukoliko nešto sumnjivo primijetite o tome odmah obavijestite policiju sva vrata na vozilu i poklopac prtljažnika uvijek zaključavajte bez obzira na to koliko se i na koje vrijeme udaljavate od vozila ne ostavljajte vozilo na mračnom ili pustom mjestu dulje vrijeme bez nadzora zatvarajte sve prozore i ne ostavljajte vrijedne predmete na vidnom mjestu u vozilu. Poštujući sve prometne propise i pravila, uz puno opreza, neizostavno strpljenje i visok stupanj osobne odgovornosti, vjerujemo da će nadolazeći dani blagdana za sve građane proteći mirno i sigurno.

Foto: ilustracija

Povodom nadolazeće svetkovine Svih svetih i spomendana Dušnog dana, kao i svake godine, očekuje se veći broj sudionika u cestovnom prometu koji će se svojim vozilima kretati posebno prilaznim cestama prema mjesnim grobljima, kada prema tradicionalnim vjerskim i obiteljskim običajima u znak sjećanja građani obilaze počivališta svojih najmilijih. Slijedom navedenog, molimo građane da prema mogućnostima izbjegavaju dolazak vozilom u neposrednu blizinu groblja, posebno ukoliko na tom prostoru više nema mjesta za parkiranje, a u slučaju da to ipak moraju učiniti, svoja vozila parkiraju na predviđenim mjestima za parkiranje, na propisan način, bez ometanja ostalih sudionika u prometu. Na mjestima gdje se očekuje najveća frekvencija prometa, a kako bi se osigurala što bolja prometna protočnost, prometom će tih dana upravljati policijski službenici koji će i nadzirati poštivanje prometnih propisa, a vozači se mole da se pridržavaju uputa i naredbi policijskih službenika. U cilju izbjegavanja problema vezanih uz prometne gužve i parkiranje, za dolazak na gradska groblja prema kojima će biti organiziran javni gradski prijevoz, građanima se preporuča korištenje tog vida prijevoza.
Kako bi građani tijekom ovih dana izbjegli mogućnost da postanu žrtve kaznenih djela krađa iz osobnih automobila parkiranih u blizini mjesnih groblja, savjetujemo im sljedeće:

  • pratite kretanje sumnjivih osoba u blizini parkirališta i ukoliko nešto sumnjivo primijetite o tome odmah obavijestite policiju
  • sva vrata na vozilu i poklopac prtljažnika uvijek zaključavajte bez obzira na to koliko se i na koje vrijeme udaljavate od vozila
  • ne ostavljajte vozilo na mračnom ili pustom mjestu dulje vrijeme bez nadzora
  • zatvarajte sve prozore i
  • ne ostavljajte vrijedne predmete na vidnom mjestu u vozilu. 

Poštujući sve prometne propise i pravila, uz puno opreza, neizostavno strpljenje i visok stupanj osobne odgovornosti, vjerujemo da će nadolazeći dani blagdana za sve građane proteći mirno i sigurno.