Nadziranje maloljetnika u zabranjenom noćnom izlasku i konzumaciji alkohola

Photo PU_KA/MUP_slike/alkohol.jpg

Foto: ilustracija

Policijski su službenici Policijske uprave karlovačke tijekom provođenja svojih aktivnosti u razdoblju od 1. siječnja do 30. rujna 2012. godine u kršenju gradske Odluke o zabrani konzumiranja, nošenja i posjedovanja alkoholnih pića maloljetnim osoba na javnim površinama Grada Karlovca zatekli 43 maloljetne osobe. Među zatečenim maloljetnim osobama bilo je 34 muških i devet ženskih osoba.
Od ukupnog broja zatečenih maloljetnih osoba, 27 muških i pet ženskih osoba bilo je pod utjecajem alkohola dok je u nošenju alkoholnih pića zatečeno sedam maloljetnih osoba, u posjedovanju alkoholnih pića zatečeno je deset maloljetnih osoba i u konzumiranju alkoholnih pića zatečeno je 26 maloljetnih osoba. S obzirom na dob maloljetnika zatečenih u kršenju ove odluke, devet maloljetnika je u dobi od 14 do 16 godina, dok su 34 maloljetnika u dobi od 16 do 18 godina. Svega jedna maloljetna osoba zatečena je po drugi put u kršenju ove odluke dok su svi ostali zatečeni po prvi put.
Tijekom devet mjeseci ove godine na području PU karlovačke u zabranjenom noćnom izlasku u vremenu od 23 do 5 sati zatečene su 32 maloljetne osobe (mlađe od 16 godina). 
Preteći ovu problematiku koja je kontinuirano zastupljena na području naše županije Policijska uprava karlovačka u narednom će razdoblju intenzivirati svoje aktivnosti k zahvaćaju ovog problema koji nije problem isključivo policije već problem cijele lokalne zajednice koja svojim aktivnostima sudjeluje u odgoju, a time i u pravilnom odrastanju mladih. 
Stoga apeliramo prije svega na roditelje da vode brigu gdje su im djeca i da im u svom primarnom odgoju ukažu na štetnost konzumiranja alkohola, a i na sve trgovačke centre i ugostiteljske i druge objekte da se pridržavaju propisa o prodaji i davanju na konzumaciju alkohola maloljetnim osobama. 
U narednom razdoblju najavljujemo intenzivniji nadzor poštivanja svih zakonskih propisa vezanih za ovu problematiku.