Provođenje akcije "Manje oružja, manje tragedija" u Saborskom i Plaškom

Photo PU_KA/PU_info/2013/Manje_oruzja_manje_tragedija/Naslovnica.jpg

U svrhu senzibiliziranja javnosti i poticanja građana na dobrovoljnu predaju dozvoljenog i zabranjenog oružja, a u cilju povećanja opće sigurnosti na području Karlovačke županije, te sprječavanja tragedija i kažnjivih radnji kojima je uzrok oružje i eksplozivna sredstva, Policijska uprava karlovačka i nadalje provodi akciju Manje oružja, manje tragedija. Stoga ćemo u utorak, 18. ožujka u suradnji s Hrvatskim centrom za razminiranje, Crvenim križom iz Ogulina i Povijesnom postrojbom Karlovački počasni vod ZNG-91 u Plaškom i Saborskom provesti spomenutu akciju. U sklopu provođenja ove akcije, utorak, 18. ožujka od 9 do 11 sati ispred zgrade Općine Plaški i od 12 do 14 sati ispred zgrade Općine Saborsko, građani će moći policijskim službenicima bez sankcija dragovoljno predati oružje, streljivo i eksplozivna sredstva. Stoga pozivamo sve građane s područja općina Plaški i Saborsko na dobrovoljnu predaju oružja i minsko-eksplozivnih sredstava kako bi bilo što manje nesretnih slučajeva i stradavanja. Ujedno istoga dana u vremenu od 9 do 11 sati ispred osnovne škole u Plaškom, a od 12 do 14 sati ispred osnovne škole u Saborskom, predstavnici policije i Crvenog križa će u cilju prevencije, edukacije i senzibiliziranja mladih, učenicima s tog područja kroz edukativnu radionicu prezentirati važnost kampanje Manje oružja, manje tragedija. Također, ispred škole bit će postavljeni štandovi s promotivnim materijalima i opremom pirotehničara Hrvatskog centra za razminiranje, Crvenog križa, te štand Povijesne postrojbe Karlovački počasni vod ZNG-91. Podsjećamo da se o dragovoljnoj predaji oružja građani mogu više informirati putem besplatne telefonske linije 0800 8892, a ukoliko žele predati oružje, streljivo i eksplozivna sredstava mogu obavijestiti i najbližu policijsku postaju pozivom na broj 192, te će na njihove kućne adrese biti upućeni stručni i osposobljeni policijski službenici koji će to oružje, streljivo ili eksplozivna sredstva preuzeti u njihovu domu kako bi se izbjeglo moguće ozljeđivanje.  

Foto: MUP

U svrhu senzibiliziranja javnosti i poticanja građana na dobrovoljnu predaju dozvoljenog i zabranjenog oružja, a u cilju povećanja opće sigurnosti na području Karlovačke županije, te sprječavanja tragedija i kažnjivih radnji kojima je uzrok oružje i eksplozivna sredstva, Policijska uprava karlovačka i nadalje provodi akciju Manje oružja, manje tragedija.

Stoga ćemo u utorak, 18. ožujka u suradnji s Hrvatskim centrom za razminiranje, Crvenim križom iz Ogulina i Povijesnom postrojbom Karlovački počasni vod ZNG-91 u Plaškom i Saborskom provesti spomenutu akciju.

U sklopu provođenja ove akcije, utorak, 18. ožujka od 9 do 11 sati ispred zgrade Općine Plaški i od 12 do 14 sati ispred zgrade Općine Saborsko, građani će moći policijskim službenicima bez sankcija dragovoljno predati oružje, streljivo i eksplozivna sredstva. Stoga pozivamo sve građane s područja općina Plaški i Saborsko na dobrovoljnu predaju oružja i minsko-eksplozivnih sredstava kako bi bilo što manje nesretnih slučajeva i stradavanja.

Ujedno istoga dana u vremenu od 9 do 11 sati ispred osnovne škole u Plaškom, a od 12 do 14 sati ispred osnovne škole u Saborskom, predstavnici policije i Crvenog križa će u cilju prevencije, edukacije i senzibiliziranja mladih, učenicima s tog područja kroz edukativnu radionicu prezentirati važnost kampanje Manje oružja, manje tragedija. Također, ispred škole bit će postavljeni štandovi s promotivnim materijalima i opremom pirotehničara Hrvatskog centra za razminiranje, Crvenog križa, te štand Povijesne postrojbe Karlovački počasni vod ZNG-91

Podsjećamo da se o dragovoljnoj predaji oružja građani mogu više informirati putem besplatne telefonske linije 0800 8892, a ukoliko žele predati oružje, streljivo i eksplozivna sredstava mogu obavijestiti i najbližu policijsku postaju pozivom na broj 192, te će na njihove kućne adrese biti upućeni stručni i osposobljeni policijski službenici koji će to oružje, streljivo ili eksplozivna sredstva preuzeti u njihovu domu kako bi se izbjeglo moguće ozljeđivanje.