Na području Karlovca provedena akcija „Manje oružja, manje tragedija“

Photo PU_KA/MUP_slike/oruzje02.jpg

Foto: ilustracija

U razdoblju od 21. do 24. studenog na području u nadležnosti Policijske postaje Karlovac provedena je akcija Manje oružja, manje tragedije. Tom prilikom građani su dragovoljno predali:

 

  • 10 komada vatrenog oružja 
  • 23 komada raznih minsko-eksplozivnih sredstava 
  • 3905 komada raznog vrsta streljiva
  • 2 komada dijelova oružja.

Zahvaljujemo svima koji su prepoznali značaj ove akcije i iz svoje okoline uklonili oružje i minsko-eksplozivna sredstva, a sve ostale građane i dalje pozivamo: predajte oružje bez sankcija!

Još je uvijek u tijeku akcija Manje oružja - manje tragedija kojom vam je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i ubojitih sredstava. Oružje i ubojita sredstva ne odlažite i ne ostavljajte u kontejnerima za smeće ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi! Na taj način ugrožavate živote drugih ljudi.

Protiv građana koji ovakvo oružje prijave policiji radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Na Vašu adresu doći će posebno osposobljeni policijski službenici u civilnoj odjeći i s vozilom bez policijskih oznaka koji će preuzeti oružje.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.