Djelatnici policije sudjelovali na prvosvibanjskoj biciklijadi

Photo PU_KA/PU_info/2012/Prvosvibanjska_biciklijada/Naslovnica.jpg

Foto: PU karlovačka

Jučer, 1. svibnja na tradicionalnoj prvosvibanjskoj biciklijadi pod nazivom Biciklom do zdravlja u Karlovcu sudjelovali su i djelatnici Policijske uprave karlovačke predvođeni načelnikom Josipom Ćelićem, a priključila im se i policijska službenica za prevenciju Ravnateljstva policije MUP-a RH.
Obzirom da je u tijeku provođenje preventivne akcije Zajedno više možemo u sklopu koje se provode edukativna predavanja po školama na temu svih vrsta ovisnosti i vandalizma, uključivanjem djelatnika policije u biciklijadu upućujemo mlade da i rekreativna sportska druženja pružaju bolji vid zabave od konzumacije alkohola, droga i sličnih vrsta ovisnosti. Cilj ove aktivnosti bio je promicanje sigurnosti biciklista u prometu, senzibiliziranje javnosti na prava i obveze biciklista, ali i sigurnost najmlađih u prometu.
Ovo je samo dio preventivnih aktivnosti koje Policijska uprava karlovačka provodi na svom području kako bi utjecali na svijest građana i kako bi se podigla razina sigurnosti na još višu razinu.