Reagiranje na medijske natpise o stanju sigurnosti

Photo PU_KA/Slike/Zgrade_policijskih_postaja/PU_u_zimi.jpg

Povodom medijskih natpisa koji su ovih dana objavljeni, a u kojima se ukazuje na loše stanje sigurnosti na karlovačkom području, koje je posljedica uzredalih razbojništva i teških krađa na području PU karlovačke, ukazujemo na slijedeće činjenice. Naime, evidentno je da je tijekom mjeseca prosinca zabilježen povećani broj imovinskih delikata, a poglavito razbojništva i teških krađa. U prosincu ove godine na području PP Karlovac zabilježena su tri kaznena djela razbojništva od kojih je jedno i razriješeno, a o čemu je javnost obaviještena. Nadalje, tijekom prvih 11 mjeseci 2010. godine na području PP Karlovac evidentirano je sedam kaznenih djela razbojništva od čega ih je pet (odnosno 80 posto) uspješno razriješeno, dok je tijekom prvih 11 mjeseci ove godine evidentirano osam kaznenih djela razbojništva od kojih je šest (odnosno 75 posto) razriješeno, što je daleko veći postotak razriješenosti od prosjeka u Republici Hrvatskoj.  PU karlovačka svjesna je da je mjesec prosinac i tijekom proteklih godina bio mjesec učestalijih vršenja imovinskih delikata, stoga smo već početkom mjeseca prosinca planski preraspodijelili postojeće resurse i usmjerili ih na proaktivno djelovanje, odnosno na preveniranje ovakvih kaznenih djela. Stoga nije istina da policiji nije poznato trenutno stanje sigurnosti na karlovačkom području već svako tendenciozno pisanje članaka vezan za naš rad umanjuje povjerenje građana u rad policije.  Molimo sve medije da prilikom svog obavješćivanja javnosti pišu na objektivan način kako se ne bi nepotrebno uznemiravala javnost, a sve građane pozivamo da nam se s punim povjerenjem obrate ukoliko imaju korisna saznanja o bilo kakvim kaznenim djelima i prekršajima, jer je dobra suradnja građana i policije u interesu sigurnosti svih nas.  

Foto: PU karlovačka

Povodom medijskih natpisa koji su ovih dana objavljeni, a u kojima se ukazuje na loše stanje sigurnosti na karlovačkom području, koje je posljedica uzredalih razbojništva i teških krađa na području PU karlovačke, ukazujemo na slijedeće činjenice.
Naime, evidentno je da je tijekom mjeseca prosinca zabilježen povećani broj imovinskih delikata, a poglavito razbojništva i teških krađa. U prosincu ove godine na području PP Karlovac zabilježena su tri kaznena djela razbojništva od kojih je jedno i razriješeno, a o čemu je javnost obaviještena. Nadalje, tijekom prvih 11 mjeseci 2010. godine na području PP Karlovac evidentirano je sedam kaznenih djela razbojništva od čega ih je pet (odnosno 80 posto) uspješno razriješeno, dok je tijekom prvih 11 mjeseci ove godine evidentirano osam kaznenih djela razbojništva od kojih je šest (odnosno 75 posto) razriješeno, što je daleko veći postotak razriješenosti od prosjeka u Republici Hrvatskoj. 
PU karlovačka svjesna je da je mjesec prosinac i tijekom proteklih godina bio mjesec učestalijih vršenja imovinskih delikata, stoga smo već početkom mjeseca prosinca planski preraspodijelili postojeće resurse i usmjerili ih na proaktivno djelovanje, odnosno na preveniranje ovakvih kaznenih djela. Stoga nije istina da policiji nije poznato trenutno stanje sigurnosti na karlovačkom području već svako tendenciozno pisanje članaka vezan za naš rad umanjuje povjerenje građana u rad policije. 
Molimo sve medije da prilikom svog obavješćivanja javnosti pišu na objektivan način kako se ne bi nepotrebno uznemiravala javnost, a sve građane pozivamo da nam se s punim povjerenjem obrate ukoliko imaju korisna saznanja o bilo kakvim kaznenim djelima i prekršajima, jer je dobra suradnja građana i policije u interesu sigurnosti svih nas.