Aktivnosti policije u sklopu akcije "Poštujte naše znakove" - najava

Photo PU_KA/PU_info/2014/Postujte_nase_znakove_zebra/naslovnica.jpg

Foto: ilustracija

U sklopu provođenja akcije Poštujte naše znakove, koja je usmjerena na zaštitu djece u prometu i sprječavanje ugrožavanja njihovih života u prvim danima samostalnog sudjelovanja u prometu, Postaja prometne policije Karlovac i Policijska postaja Vojnić organiziraju prigodne programe za učenike prvih razreda. Cilj ove akcije je povećanje sigurnosti svih sudionika u prometu, a ponajprije zaštita školske djece povodom početka nove školske godine.

Sukladno tome, PPrP Karlovac će u srijedu 17. rujna u vremenu od 10 do 12 sati u Karlovcu, na prostoru Ulice Stjepana Radića, kod Šetališta dr. Franje Tuđmana, za učenike prvih razreda karlovačkih osnovnih škola i djecu karlovačkih dječjih vrtića, organizirati prigodni program. Ova aktivnost provodi se u suradnji s Auto klubom Karlovac i Gradom Karlovcem, a za mališane će biti organizirana prometna edukacija, prezentacija operativne tehnike prometne policije i Auto kluba Karlovac. Naravno, ova aktivnost otvorena je i za sve zainteresirane građane, posebice roditelje s djecom, koje pozivamo da nas posjete. U slučaju loših vremenskih uvjeta (kiše) aktivnost se neće održati. 

Za učenike osnovnih škola s područja općina Vojnić i Krnjak u četvrtak 18. rujna s početkom u 11 sati u Osnovnoj školi Vojnić bit će održan prigodni program na temu kretanja i snalaženja u prirodi s osvrtom na osnovna pravila ponašanja u prometu. Ujedno, Policijska postaja Vojnić s ciljem nadzora prijevoza djece u vozilima, u utorak 23. rujna u suradnji s Udrugom Roda, provest će zajedničku akciju.