Zamjena pograničnih propusnica moguća do 30. rujna 2014.

Photo PU_KA/MUP_slike/auto_policija03.jpg

Obavještavamo građane s područja Policijskih postaja Slunj i Vojnić koji imaju prebivalište u naseljima udaljenim do pet kilometara od državne granice s Bosnom i Hercegovinom (tzv. pogranično područje) i kojima su izdane stare pogranične propusnice (žute) da rok zamjene za nove pogranične propusnice ističe 30. rujna 2014. Kako je sukladno novom Sporazumu o pograničnom prometu i suradnji između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine iz 2013. godine propisano da će izdane pogranične propusnice bez naknade zamijeniti nadležna tijela Bosne i Hercegovine, obavještavamo građane sa spomenutog područja da do 30. rujna 2014. propusnice mogu zamijeniti u postrojbama granične policije Bosne i Hercegovine. Nakon proteka tog roka cijena novih pograničnih propusnica bit će znatno viša od cijene stare pogranične propusnice (žute). Podsjećamo, pogranična propusnica dopušta nositelju prijelaz granice na graničnim prijelazima za pogranični promet i na međunarodnim graničnim prijelazima koji su navedeni u pograničnoj propusnici, kao i neprekidni boravak na pograničnom području druge ugovorne strane do sedam dana, koje se uz odobrenje nadležnih tijela ugovornih strana može produljiti do 30 dana. Također građani se za više informacija o ovoj temi mogu obratiti i nadležnoj policijskoj postaji prema mjestu svog prebivališta.

Foto: ilustracija

Obavještavamo građane s područja Policijskih postaja Slunj i Vojnić koji imaju prebivalište u naseljima udaljenim do pet kilometara od državne granice s Bosnom i Hercegovinom (tzv. pogranično područje) i kojima su izdane stare pogranične propusnice (žute) da rok zamjene za nove pogranične propusnice ističe 30. rujna 2014. 

Kako je sukladno novom Sporazumu o pograničnom prometu i suradnji između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine iz 2013. godine propisano da će izdane pogranične propusnice bez naknade zamijeniti nadležna tijela Bosne i Hercegovine, obavještavamo građane sa spomenutog područja da do 30. rujna 2014. propusnice mogu zamijeniti u postrojbama granične policije Bosne i Hercegovine. Nakon proteka tog roka cijena novih pograničnih propusnica bit će znatno viša od cijene stare pogranične propusnice (žute). 

Podsjećamo, pogranična propusnica dopušta nositelju prijelaz granice na graničnim prijelazima za pogranični promet i na međunarodnim graničnim prijelazima koji su navedeni u pograničnoj propusnici, kao i neprekidni boravak na pograničnom području druge ugovorne strane do sedam dana, koje se uz odobrenje nadležnih tijela ugovornih strana može produljiti do 30 dana.

Također građani se za više informacija o ovoj temi mogu obratiti i nadležnoj policijskoj postaji prema mjestu svog prebivališta.