Mjere osiguranja nogometne utakmice između NK Karlovac i GNK Dinamo iz Zagreba

Photo PU_KA/pu_info/2009/stadion_branko_cavlovic_cavlek/Stadion.jpg

Foto: PU karlovačka

U subotu, 25. veljače s početkom u 17.30 sati, u Karlovcu na stadionu Branko Čavlović-Čavlek u Karlovcu, odigrat će se nogometna utakmica XIX. kola I. HNL između NK Karlovca i GNK Dinamo iz Zagreba.
Ovim putem obavještavamo svekoliko građanstvo da će policijski službenici Policijske uprave karlovačke tijekom provedbe osiguranja javnog skupa na užem i širem prostoru stadiona, te okolnom području, primjenjivati policijsku ovlast snimanja na javnom mjestu sukladno članku 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima i članku 118. Pravilnika o načinu postupanja policijskih službenika. Ujedno podsjećamo na zabranu nošenja ili unošenja na prostor koji se osigurava, predmeta podobnih za napad ili nanošenje ozljeda, alkohola, pirotehnike i ostalih stvari koji su Zakonom o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima zabranjeni kao takovi.
U slučaju pronalaska takovih stvari i predmeta isti će se oduzimati, a spram osoba kod kojih se isti zateknu poduzimat će se zakonom propisane mjere i radnje.