Pripreme za akciju "Sigurno u prometu"

Photo PU_KA/PU_info/2013/Sigurno_u_prometu/Naslovnica.jpg

Foto: iz arhive PU karlovačke

Ove godine 21. puta za redom Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Agencija za odgoj i obrazovanje i Hrvatski autoklub organiziraju natjecanje učenika osnovnih škola u poznavanju prometnih i sigurnosnih pravila i upravljanja biciklom pod nazivom Sigurno u prometu, a kao i prethodnih godina navedenom će se u sklopu preventivnih aktivnosti priključiti i policija. Glavni cilj i svrha ove aktivnosti je odgoj i osposobljavanje učenika osnovnih škola za sigurno kretanje u cestovnom prometu kao pješaka i vozača bicikla. 
S ciljem definiranja aktivnosti na području Karlovačke županije ovaj tjedan u prostorijama Autokluba Karlovac održan je radni sastanak predstavnika policije, osnovnih škola i Autokluba Karlovac, te je zaključeno slijedeće: 

  • da će ovom aktivnosti biti obuhvaćeni učenici stari od 10 do 12 godina (rođeni 2001., 2002. i 2003. godine);
  • da će županijsko natjecanje (teorijski i praktični dio) biti održano 8. svibnja u 9 sati u jednoj osnovnoj školi Karlovačke županije (koja će biti definirana naknadno, a svi sudionici će na vrijeme biti upoznati s mjestom održavanja natjecanja), a ne kao prethodnih godina u Autoklubu Karlovac i na Trgu bana Josipa Jelačića u Karlovcu. 

Na državno natjecanje koje će se održati od 21. do 24. svibnja u Zadru, Turističkom naselju Zaton, kao predstavnici Karlovačke županije ići će najbolja dva dječaka i dvije djevojčice sa svojim mentorima.