U Slunju akcija "Manje oružja – manje tragedija"

Photo PU_KA/MUP_slike/oruzje04.jpg

Foto: ilustracija

Obavještavamo svekoliko građanstvo da će u razdoblju od 19. do 23. rujna policijski službenici Policijske postaje Slunj u suradnji s Programom Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u Republici Hrvatskoj, te Hrvatskog centra za razminiranje i uz financijsku potporu EU regionalnog projekta SEESAC, na području grada Slunja, općina Rakovica i Cetingrad nastaviti s provođenjem akcije Manje oružja – manje tragedija.
U navedenom razdoblju policijski službenici obilazit će cjelokupno područje te upoznavati i animirati građane na dragovoljnu predaju. Napominjemo da građani osobno ne donose oružje i eksplozivna sredstva u Policijsku postaju Slunj, već da o namjeri dragovoljne predaje obavijeste Policijsku postaju Slunj na broj telefona 047/777 100 ili 192, kako bi policijski službenici to oružje ili eksplozivna sredstva preuzeli u njihovu domu i kako bi time izbjegli moguće ozljeđivanje.
Cilj ove akcije je povećanje opće sigurnosti na području grada Slunja, općina Rakovica i Cetingrad, sprječavajući na taj način tragedije i kažnjive radnje kojima su uzrok oružje i eksplozivna sredstva.