Policijski službenici PP Karlovac razriješili seriju kaznenih djela

Photo PU_KA/MUP_slike/uhicenik05.jpg

Foto: ilustracija

Policijski službenici PP Karlovac zbog počinjenih kaznenih djela iz domene imovinskog kriminaliteta, proveli su kriminalistička istraživanja nad četvoricom hrvatskih državljana s karlovačkog područja (18, 19, 25 i 28 godina). Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su osumnjičeni, što zajedno, a što samostalno, počinili ukupno 14 kaznenih djela na području grada Karlovca (11 teških krađa, te po jedno kazneno djelo krađe, prijetnje i neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari), čime je pričinjena materijalna šteta veća od 50.000 kuna

Dvojica mladića (18 i 25 godina) osumnjičeni su da su 16. rujna u večernjim satima s parkirališta u gradskoj četvrti Banija otuđili osobni automobil Fiat Uno, nakon čega su otišli do ugostiteljskog objekta u gradskoj četvrti Gaza gdje je 18-godišnjak prijetio vlasniku tog ugostiteljskog objekta. Potom su otišli do ugostiteljskog objekta na Borlinu gdje je 18-godišnjak iz registar kase iščupao i otuđio ladicu s novcem, nakon čega su se dvojica mladića udaljili u nepoznatom smjeru. Također osumnjičeni su i da su 14. rujna provalili u ugostiteljski objekt u gradskoj četvrti Zvijezda i otuđili novac, te oštetili registar kasu. 

Trojica mladića (18, 25 i 28 godina) osumnjičeni su da su tijekom noći s 13. na 14. rujna provalili u ugostiteljski objekt u gradskoj četvrti Zvijezda od kuda su otuđili alkoholno piće. 

Mladići stari 25 i 28 godina osumnjičeni su da su 14. rujna na parkiralištu u gradskoj četvrti Zvijezda provalili u osobni automobil te ga potom i oštetili.

Da su tijekom noći s 20. na 21. kolovoza provalili u ugostiteljski objekt u gradskoj četvrti Banija i otuđili novac i alkoholna pića, osumnjičena su trojica mladića stari 18, 19 i 25 godina. 

Ujedno, 19-godišnjak i 25-godišnjak osumnjičeni su da su tijekom noći s 4. na 5. rujna provalili u dva ugostiteljska objekta u gradskoj četvrti Zvijezda i jedan na Gazi od kuda su otuđili alkoholna i bezalkoholna pića te novac. Osumnjičeni su i da su provalili u prostorije frizerskog salona na Baniji, te otuđili novac, električne uređaje za šišanje i drugo. 

Za kazneno djelo neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari prijavljen je 25-godišnjak, koji je osumnjičen da je 14. rujna na parkiralištu u gradskoj četvrti Zvijezda provalio u osobni automobil Fiat Uno kojim se odvezao i ostavio ga na parkiralištu u gradskoj četvrti Banija. On je osumnjičen i da je 11. rujna u ugostiteljskom objektu u gradskoj četvrti Zvijezda otuđio mobitel i novac. 

Da je 15. studenog 2013. godine u gradskoj četvrti Zvijezda prišao 80-godišnjakinji te joj s ramena skinuo i otuđio torbicu s dokumentima i novcem, osumnjičen je 18-godišnji mladić.

Trojica osumnjičenika (18, 19 i 25 godina) danas tijekom dana predani su pritvorskom nadzorniku, a potom dovedeni i na Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu kojem je ujedno protiv sve četvorice osumnjičenika podneseno posebno izvješće