Sigurno u prometu 2017. – natjecanje u poznavanju prometnih propisa

Photo PU_KA/PU_info/2013/Sigurno_u_prometu/Naslovnica.jpg

Foto: ilustracija 

Već duži niz godina Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Agencija za odgoj i obrazovanje i Hrvatski autoklub organiziraju natjecanje učenika osnovnih škola u poznavanju prometnih i sigurnosnih pravila i upravljanja biciklom pod nazivom Sigurno u prometu.

Glavni cilj i svrha pripreme i održavanja natjecanja je odgoj i osposobljavanje učenika osnovnih škola za sigurno kretanje u cestovnom prometu kao pješaka i vozača bicikla, a natjecanja su organizirana na školskoj, županijskoj i državnoj razini.

U cilju priprema oko ovog natjecanja 15. veljače u prostorijama Autokluba Karlovac održan je radni sastanak na kojem su sudjelovali predstavnici Autokluba Karlovac, učitelji tehničke kulture i ravnatelji osnovnih škola karlovačke županije, predstavnica Savjeta za sigurnost prometa karlovačke županije i policijski službenici Policijske uprave karlovačke.

Na ovogodišnjem školskom natjecanju može sudjelovati neograničeni broj učenika i to oni rođeni 2005., 2006. i 2007. godine, a koji su osposobljeni i prijavljeni na portal Sigurno u prometu. Nakon upisa bodova, po ostvarenom rezultatu dvije djevojčice i dva dječaka činit će ekipu osnovne škole na županijskom natjecanju.

Županijsko natjecanje održat će se u srijedu, 3. svibnja 2017. godine u Osnovnoj školi Slunj. Na županijskom natjecanju dva dječaka i dvije djevojčice s najviše bodova činit će županijsku ekipu na državnom natjecanju koje će se održati u Zadru od 23. do 26. svibnja 2017. godine.

Svim natjecateljima želimo puno uspjeha!