PU karlovačka svečano obilježila Dan policije

Photo PU_KA/PU_info/2014/Dan_policije/naslovnica.jpg

Foto: PU karlovačka

Polaganjem vijenca na mjesnom groblju Jamadol u Karlovcu i Svetom misom u u crkvi Presvetog Srca Isusovog u Karlovcu danas je započeto obilježavanja Dana policije i blagdan Svetog Mihovila. Predstavnicima Policijske uprave karlovačke pridružili su se predstavnici MORH-a, Županije Karlovačke, Grada Karlovca te Udruga proizašle iz Domovinskog rata.

Prigodni program koji je bio održan u prostorijama Policijske uprave karlovačke bio je prilika da načelnik Policijske uprave karlovačke Tomislav Kotić uruči zahvalnice 20-ici policijskih službenica i službenika koji su pohvaljeni za izuzetno zalaganje i postignute rezultate u izvršavanju službenih zadaća i to: Ranku Vukošiću, Ivici Boriću, Branku Radinoviću, Mihaeli Špehar, Željku Šimuniću, Nenadu Boldinu, Hrvoju Livojeviću, Josipu Požaru, Goranu Vukelji, Tihomiru Pavloviću, Darku Beliću, Predragu Priselcu, Milanu Lesaru, Davoru Petrušiću, Borisu Vučiću, Josipu Karaliću, Peri Tomincu, Nikoli Piršiću, Ruži Katić i Miri Čerkez.

Također, Tamari Grčić i Mariu Renduliću uručena su rješenja kojima ih je ministar unutarnjih poslova na prijedlog glavnog ravnatelja policije iznimno promaknuo u više osobno policijsko zvanje. Zahvalnicu za suradnju i partnerski odnos u provedbi preventivnih projekata i aktivnosti načelnik Kotić uručio je Andreji Željković iz Osnovne škole Švarča, te Lovačkom savezu Karlovačke županije. Zahvalnica za ostvarenu izuzetnu policijsku suradnju dodijeljena je Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja, stanicama Karlovac i Ogulin. Klapi Carolo koja se pobrinula za ugodniju atmosferu na svečanosti i u čijim redovima se nalazi i jedan djelatnik Policijske uprave karlovačke također je uručena prigodna zahvalnice.

Ujedno u povodu Dana policije održana su i sportska natjecanja u malom nogometu i streljaštvu, te je ova svečanost bila prigoda da se policijskim službenicima koji su sudjelovali u tim sportskim natjecanjima dodijele priznanja i pehari.