Priopćenje za javnost povodom javnog okupljanja u Slunju 5. kolovoza

Photo PU_KA/Slike/policija.jpg

U subotu, 5. kolovoza, u gradu Slunju održat će se javno okupljanje kulturno-zabavnog karaktera, povodom proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja te 22. obljetnice vojno redarstvene akcije „Oluja“ i Dana grada Slunja. U večernjim satima, na prostoru nogometnog igrališta bit će održan koncert na kojem se očekuje više od deset tisuća posjetitelja. Obzirom da će posjetitelji uglavnom dolaziti osobnim automobilima, za očekivati je da će se promet na državnoj cesti D-1 odvijati otežano i uz povremene zastoje. Slijedom navedenog, molimo sve sudionike u prometu da budu strpljivi, da poštuju postavljenu privremenu regulaciju prometa kako bi se osigurala što bolja prometna protočnost te da se pridržavaju uputa i naredbi policijskih službenika koji će upravljati prometom. Ujedno, u cilju neometanog pristupa vozila žurnih službi mole se vozači da svoja vozila parkiraju isključivo na mjestima predviđenim za parkiranje, na propisan način, bez ometanja ostalih sudionika u prometu jer će u suprotnom ista biti uklonjena sukladno zakonu. Za posjetitelje će biti određena parkirališta i to: - krug tvrtke „Autopromet Slunj“ za autobuse, - krug tvrtke „Kordun“ Slunj za autobuse, - parkiralište kod „komunalca“ Slunj za autobuse kulturno umjetničkih društava, - parkiralište iza zgrade Grada i Doma zdravlja za „VIP“ osobe, - parkiralište kod „RIZ-a“ za osobna vozila, - parkiralište kod groblja za osobna vozila, - s desne strane ceste Slunj - Primišlje od cca 3 kilometra, - s desne strane ceste Slunj – Cetingrad od cca 3 kilometra, kao i ostala manja parkirališta u užoj i široj zoni na kojoj će se održavati javno okupljanje, a koja će biti obilježena. U slučaju velikog zagušenja prometa kroz grad Slunj, bit će organizirano preusmjeravanje prometa trasom: Bročanac LC 34155 – mjesto Furjan – ŽC 3266 – Lađevac – državna cesta D-1. Zbog vrlo otežanog odvijanja prometa i mogućih zastoja na toj dionici pozivamo sve vozače koji će taj dan tranzitirati prema moru ili obratno da koriste alternativni pravac, auto cestu A-1. Ujedno, obavještavamo građane da će, sukladno članku 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, javno okupljanje biti audio-video snimano i fotografirano. I na kraju, kako bi ovo javno okupljanje proteklo mirno, bez izgreda i stradavanja molimo građane i posjetitelje javnog okupljanja da poštuju smjernice, upozorenja i zapovijedi policijskih službenika kako u prometu tako i na igralištu.

Foto: ilustracija

U subotu, 5. kolovoza, u gradu Slunju će se održati javno okupljanje kulturno-zabavnog karaktera, povodom proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja te 22. obljetnice vojno redarstvene akcije „Oluja“ i Dana grada Slunja. U večernjim satima, na prostoru nogometnog igrališta bit će održan koncert na kojem se očekuje više od deset tisuća posjetitelja. Obzirom da će posjetitelji uglavnom dolaziti osobnim automobilima, za očekivati je da će se promet na državnoj cesti D-1 odvijati otežano i uz povremene zastoje. Slijedom navedenog, molimo sve sudionike u prometu da budu strpljivi, da poštuju postavljenu privremenu regulaciju prometa kako bi se osigurala što bolja prometna protočnost te da se pridržavaju uputa i naredbi policijskih službenika koji će upravljati prometom. Ujedno, u cilju neometanog pristupa vozila žurnih službi mole se vozači da svoja vozila parkiraju isključivo na mjestima predviđenim za parkiranje, na propisan način, bez ometanja ostalih sudionika u prometu jer će u suprotnom ista biti uklonjena sukladno zakonu.

Za posjetitelje će biti određena parkirališta i to:

- krug tvrtke „Autopromet Slunj“ za autobuse,
- krug tvrtke „Kordun“ Slunj za autobuse,
- parkiralište kod „komunalca“ Slunj za autobuse kulturno umjetničkih društava,
- parkiralište iza zgrade Grada i Doma zdravlja za „VIP“ osobe,
- parkiralište kod „RIZ-a“ za osobna vozila,
- parkiralište kod groblja za osobna vozila,
- s desne strane ceste Slunj - Primišlje od cca 3 kilometra,
- s desne strane ceste Slunj – Cetingrad od cca 3 kilometra,
kao i ostala manja parkirališta u užoj i široj zoni na kojoj će se održavati javno okupljanje, a koja će biti obilježena.

U slučaju velikog zagušenja prometa kroz grad Slunj, bit će organizirano preusmjeravanje prometa trasom: Bročanac LC 34155 – mjesto Furjan – ŽC 3266 – Lađevac – državna cesta D-1.

Zbog vrlo otežanog odvijanja prometa i mogućih zastoja na toj dionici pozivamo sve vozače koji će taj dan tranzitirati prema moru ili obratno da koriste alternativni pravac, auto cestu A-1. 

Ujedno, obavještavamo građane da će, sukladno članku 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, javno okupljanje biti audio-video snimano i fotografirano.

I na kraju, kako bi ovo javno okupljanje proteklo mirno, bez izgreda i stradavanja molimo građane i posjetitelje javnog okupljanja da poštuju smjernice, upozorenja i zapovijedi policijskih službenika kako u prometu tako i na igralištu.