Policija provodi akciju „Poštujte naše znakove“

Photo PU_KA/PU_info/2013/Postujte_nase_znakove/Naslovnica.jpg

Kao i svake godine tako i ove Policijska uprava karlovačka tijekom mjeseca rujna provodi akciju Poštujte naše znakove koja je usmjerena na zaštitu djece u prometu i sprječavanje ugrožavanja njihovih života u prvim danima samostalnog sudjelovanja u prometu.  Cilj ove akcije je povećanje sigurnosti svih sudionika u prometu, a ponajprije zaštita školske djece povodom početka nove školske godine. Naši policijski službenici i pripadnici Prometne jedinice mladeži od prvog dana nove školske godine, u vrijeme dolaska i odlaska učenika iz škole, nalazit će se uz pješačke prijelaze najvećih ili „najugroženijih“ osnovnih škola gdje će nadzirati ponašanje vozača u prometu, ali i educirati djecu te im pomoći da na siguran način pređu cestu. Shodno navedenom, a povodom početka nove školske godine imamo potrebu podsjetiti i pozvati sve vozače da prilikom upravljanja vozilom obrate dodatnu pozornost na djecu u prometu, posebno najmlađe – prvoškolce. Pozivamo sve vozače da poštuju prometne propise i znakove, prilagode brzinu kretanja trenutnoj situaciji na cesti, poštuju ograničenja brzine i da ne voze ako su konzumirali alkohol.  Posebnu pozornost treba obratiti prilikom približavanja pješačkom prijelazu, ali i prilikom nailaska na djecu koja se kreću cestom ili uz cestu. Samo svi zajedno možemo osigurati da prvi dani škole naše djece prođu sigurno i sretno. Također, molimo roditelje koji svoju djecu u školu voze automobilima da to čine na propisan i ujedno siguran način da dijete sjedi na zadnjem sjedalu povezano sigurnosnim pojasom.  Jedna od niza aktivnosti policije koja će se provoditi u narednom periodu u sklopu akcije Poštujte naše znakove je i sudjelovanje policije u aktivnostima koje će se 5. rujna tijekom cijelog dana odvijati u trgovačkom centru Supernova Karlovac. Za sve zainteresirane i posjetitelje ondje će na promidžbenom štandu Policijske uprave karlovačke biti izložena policijska oprema i tehnika, te dostupne informacije o radu policije kao i promidžbeni leci. Pozivamo sve zainteresirane da nas tom prilikom posjete.   

Foto: ilustracija

Kao i svake godine tako i ove Policijska uprava karlovačka tijekom mjeseca rujna provodi akciju Poštujte naše znakove koja je usmjerena na zaštitu djece u prometu i sprječavanje ugrožavanja njihovih života u prvim danima samostalnog sudjelovanja u prometu. 

Cilj ove akcije je povećanje sigurnosti svih sudionika u prometu, a ponajprije zaštita školske djece povodom početka nove školske godine.

Naši policijski službenici i pripadnici Prometne jedinice mladeži od prvog dana nove školske godine, u vrijeme dolaska i odlaska učenika iz škole, nalazit će se uz pješačke prijelaze najvećih ili „najugroženijih“ osnovnih škola gdje će nadzirati ponašanje vozača u prometu, ali i educirati djecu te im pomoći da na siguran način pređu cestu.

Shodno navedenom, a povodom početka nove školske godine imamo potrebu podsjetiti i pozvati sve vozače da prilikom upravljanja vozilom obrate dodatnu pozornost na djecu u prometu, posebno najmlađe – prvoškolce. Pozivamo sve vozače da poštuju prometne propise i znakove, prilagode brzinu kretanja trenutnoj situaciji na cesti, poštuju ograničenja brzine i da ne voze ako su konzumirali alkohol. 

Posebnu pozornost treba obratiti prilikom približavanja pješačkom prijelazu, ali i prilikom nailaska na djecu koja se kreću cestom ili uz cestu. Samo svi zajedno možemo osigurati da prvi dani škole naše djece prođu sigurno i sretno. Također, molimo roditelje koji svoju djecu u školu voze automobilima da to čine na propisan i ujedno siguran način da dijete sjedi na zadnjem sjedalu povezano sigurnosnim pojasom. 

Jedna od niza aktivnosti policije koja će se provoditi u narednom periodu u sklopu akcije Poštujte naše znakove je i sudjelovanje policije u aktivnostima koje će se 5. rujna tijekom cijelog dana odvijati u trgovačkom centru Supernova Karlovac. Za sve zainteresirane i posjetitelje ondje će na promidžbenom štandu Policijske uprave karlovačke biti izložena policijska oprema i tehnika, te dostupne informacije o radu policije kao i promidžbeni leci. Pozivamo sve zainteresirane da nas tom prilikom posjete