Svetom misom obilježen Dan policijske kapelanije „Sveti Josip“

Photo PU_KA/PU_info/2016/Dan_policijske_kapelanije/naslovnica.jpg

Foto: PU karlovačka

U Nacionalnom svetištu sv. Josipa u Karlovcu povodom proslave Dana policijske kapelanije Sveti Josip, danas je upriličeno svečano euharistijsko slavlje. Koncelebriranu Svetu misu predvodio je mons. Jure Bogdan, vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj. 

Sv. Josip zaštitnik je Policijske kapelanije Policijske uprave karlovačke ali i grada Karlovca, a upravo u Nacionalnom svetištu sv. Josipa mons. Jure Bogdan održao je danas svoje prvo pastoralno služenje od kako je imenovan vojnim ordinarijem. 

Uz predstavnike policije te brojne vjernike u misnom slavlju i proslavi Dana kapelanije sudjelovao je i zamjenik glavnog ravnatelja policije Zvonimir Vnučec, predstavnici MORH-a, Županije Karlovačke i Grada Karlovca te predstavnici Udruga proizašlih iz Domovinskog rata. 

U svojoj propovijedi mons. Jure Bogdan istaknuo je da je sv. Josip primjer čovjeka koji živi iz vjere. Sav njegov život bio je usmjeren na obitelj, a on sam bio je uzoran muž i otac te otvoren čovjek. „Bdi nad nama, našim obiteljima i nad našom policijskom kapelanijom“ – kazao je mons. Bogdan na kraju propovijedi.