Upozorenje i savjeti kupačima

Photo PU_KA/PU_info/2014/Savjeti_kupacima/Naslovnica.jpg

Svake godine tijekom ljeta građani osvježenje od vrućina i sparina traže u kupanju na rijekama, jezerima ili u moru, pri čemu nerijetko zanemaruju opasnosti koje im prijete, zbog čega se nažalost događaju tragedije. Nastupom ljepšeg vremena mnogi već traže osvježenje od vrućine kupanjem u vodi, pa stoga, kako bi se izbjegli tragični događaji i povećala sigurnost kupača, apeliramo na građane da za kupanje koriste prvenstveno uređena kupališta koja su pod nadzorom, a ne rijeke, jezera ili šljunčare koji nisu uređeni za kupanje i nisu pod nadzorom stručnih službi. Ujedno, skrećemo pažnju da: djeca nikako ne bi smjela ići na kupanje bez prisutnosti i nadzora roditelja ili druge odrasle osobe neplivači ili osobe koje slabije plivaju obavezno bi trebali koristiti pomagala za plivanje nije poželjno plivati najmanje jedan sat nakon obroka nije poželjno plivati ukoliko se konzumira alkohol u vodu plivač nikako ne bi smio ulaziti vruć ne skakati u vodu nepoznate dubine izbjegavati plivanje u samoći ukoliko u vodi primijetite nekoga u nevolji, odmah potražite pomoć i drugih osoba ukoliko su one u blizini. Uz pridržavanje ovih savjeta, nadamo se da će svima godišnji odmor i osvježenje uz vodene tokove biti ugodniji.  

 Foto: ilustracija

Svake godine tijekom ljeta građani osvježenje od vrućina i sparina traže u kupanju na rijekama, jezerima ili u moru, pri čemu nerijetko zanemaruju opasnosti koje im prijete, zbog čega se nažalost događaju tragedije.

Nastupom ljepšeg vremena mnogi već traže osvježenje od vrućine kupanjem u vodi, pa stoga, kako bi se izbjegli tragični događaji i povećala sigurnost kupača, apeliramo na građane da za kupanje koriste prvenstveno uređena kupališta koja su pod nadzorom, a ne rijeke, jezera ili šljunčare koji nisu uređeni za kupanje i nisu pod nadzorom stručnih službi.

Ujedno, skrećemo pažnju da:

  • djeca nikako ne bi smjela ići na kupanje bez prisutnosti i nadzora roditelja ili druge odrasle osobe
  • neplivači ili osobe koje slabije plivaju obavezno bi trebali koristiti pomagala za plivanje
  • nije poželjno plivati najmanje jedan sat nakon obroka
  • nije poželjno plivati ukoliko se konzumira alkohol
  • u vodu plivač nikako ne bi smio ulaziti vruć
  • ne skakati u vodu nepoznate dubine
  • izbjegavati plivanje u samoći
  • ukoliko u vodi primijetite nekoga u nevolji, odmah potražite pomoć i drugih osoba ukoliko su one u blizini.
     

Uz pridržavanje ovih savjeta, nadamo se da će svima godišnji odmor i osvježenje uz vodene tokove biti ugodniji.