U PU karlovačkoj održana konferencija za medije

Photo PU_KA/PU_info/2016/Konferencija_za_medije_Momento_Demento/naslovnica.jpg

Foto: PU karlovačka

Danas je u Policijskoj upravi karlovačkoj održana konferencija za medije na kojoj su prezentirana postupanja policije tijekom održavanja festivala psihodelične glazbe Momento Demento koji je održan na području Primišlja, u razdoblju od 25. do 31. srpnja. Podatke vezane za postupanje policije kao i same događaje na navedenom festivalu medijima je prezentirao voditelj Odjela kriminaliteta droga, Vlatko Cegur.

U cilju sprječavanja i otkrivanja činjenja kaznenih djela i prekršaja iz domene zlouporabe droga organizirano je i provedeno pojačano postupanje koje su zajednički proveli policijski službenici Odjela kriminaliteta droga PU karlovačke i policijski službenici Policijske postaje Slunj. Prije početka samog festivala u pojačanom nadzoru prometa te kontrole vozača i putnika sudjelovali su i policijski službenici mobilne jedinice prometne policije Ravnateljstva policije.
 
Naime, tijekom održavanja navedenog festivala evidentirano je samo jedno narušavanje javnog reda i mira od strane njemačkog državljanina koji je počinio prekršaj iz članka 14, Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Evidentiran je i samo jedan nesretni slučaj kojom prilikom je državljanin Belgije uslijed pada s visine teško ozlijeđen. Vezano za problematiku kriminaliteta droga otkrivena su četiri kaznena djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz članka 190. stavka 2 Kaznenog zakona, a za što su osumnjičeni dvojica hrvatskih državljana te dvoje njemačkih državljana. Zbog sumnje da potječu iz kaznenog djela privremeno je oduzeto 250 eura i 2100 kuna.

Ujedno, evidentirana su 34 prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, protiv pet hrvatskih državljana podneseni su optužni prijedlozi, a od 29 stranih državljana izdavanjem obaveznih prekršajnih naloga naplaćeno je 99.566,57 kuna kazni.

Zaplijenjeno je 938,4 grama marihuane, 88,7 grama hašiša, 181 markica LSD, 54,2 grama gljive psylocibe, 22,6 grama amfetamina, 8,7 grama cannabisovog ulja, 4,2 grama kokaina, 6,3 grama ketamina, 17 tableta MDMA, 9,6 grama MDMA i devet komada jointa.