Dani "Martinja" – pojačane mjere nadzora sudionika u prometu

Photo PU_KA/MUP_slike/alkotest02.jpg

Foto: ilustracija

Povodom proslave narodnog običaja krštenja mošta Martinja koji se slavi 11. studenog, temeljem iskustava prethodnih godina očekuje se veći broj sudionika u cestovnom prometu koji će konzumirati alkoholna pića i potom sudjelovati u prometu. Posebno se to odnosi na vozače motornih vozila.
Na spomenuto ukazuju i statistički pokazatelji prethodnih godina. Naime, u dane proslave Martinja 2010. godine zatečen je 41 vozač da upravlja vozilom pod utjecajem alkohola, a 2009. godine 49 vozača. Također, tih dana 2010. godine dogodile su se dvije prometne nesreće u kojima je jedan od vozača bio pod utjecajem alkohola, a 2009. godine pet prometnih nesreća.
Shodno navedenom, Policijska uprava karlovačka će posebno u razdoblju od 11. do 13. studenog provoditi pojačane mjere nadzora sudionika u prometu sa ciljem utvrđivanja vozača koji upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola i njihovog isključivanja iz daljnjeg sudjelovanja u prometu, kako bi se na taj način osigurala zadovoljavajuća razina sigurnosti ljudi i imovine.
Skrećemo pozornost svim sudionicima u prometu, posebice vozačima, da ne pokušavaju upravljati vozilom ukoliko su konzumirali alkoholna pića. Ujedno savjetujemo im da koriste alternativne načine prijevoza, da ih vozi osoba koja nije pod utjecajem alkohola ili da koriste javni gradski prijevoz ili taksi prijevoz.
Nadamo se da će građani uvažiti naše savjete kako bi ovogodišnja proslava Martinja protekla bez većih stradavanja u prometu.