Mjere osiguranja nogometne utakmice između NK Karlovca i HNK Hajduka iz Splita

Photo PU_KA/pu_info/2009/stadion_branko_cavlovic_cavlek/Stadion.jpg

Foto: PU karlovačka

U nedjelju, 2. listopada s početkom u 18 sati, u Karlovcu na stadionu Branko Čavlović-Čavlek u Karlovcu, odigrat će se nogometna utakmica X. kola I. HNL između NK Karlovca i HNK Hajduka iz Splita.
Ovim putem obavještavamo svekoliko građanstvo da će policijski službenici Policijske uprave karlovačke tijekom provedbe osiguranja javnog skupa na užem i širem prostoru stadiona, te okolnom području, primjenjivati policijsku ovlast snimanja na javnom mjestu sukladno članku 79. stavak 2. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima (Narodne novine broj: 76/09) i članku 118. Pravilnika o načinu postupanja policijskih službenika (Narodne novine broj: 89/10), a i podsjećamo na zabranu nošenja ili unošenja na prostor koji se osigurava, predmeta podobnih za napad ili nanošenje ozljeda, alkohol, pirotehnike i ostalih stvari koji su Zakonom o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima zabranjeni kao takovi.
U slučaju pronalaska takovih stvari i predmeta isti će se oduzimati, a spram osoba kod kojih se isti zateknu poduzimat će se zakonom propisane mjere i radnje.