Policija provodi akciju "Poštujte naše znakove"

Photo PU_KA/MUP_slike/prometna_mladez01.jpg

Foto: ilustracija

Kao i svake godine tako i ove Policijska uprava karlovačka tijekom mjeseca rujna provodit će akciju Poštujte naše znakove koja je usmjerena na zaštitu djece u prometu i sprječavanje ugrožavanja njihovih života u prvim danima samostalnog sudjelovanja u prometu.
Cilj ove akcije je povećanje sigurnosti svih sudionika u prometu, a ponajprije zaštita školske djece povodom početka nove školske godine.
Naši policijski službenici i pripadnici Prometne jedinice mladeži od prvog dana nove školske godine, u vrijeme dolaska i odlaska učenika iz škole, nalazit će se uz pješačke prijelaze najvećih ili najugroženijih osnovnih škola gdje će nadzirati ponašanje vozača u prometu, ali i educirati djecu te im pomoći da na siguran način prijeđu cestu.
Shodno navedenom, a povodom početka nove školske godine imamo potrebu apelirati na sve vozače i pozvati ih da obrate dodatnu pozornost prilikom upravljanja vozilom na djecu u prometu, posebno najmlađe – prvoškolce. Pozivamo sve vozače da poštuju prometne propise i znakove, prilagode brzinu kretanja trenutnoj situaciji na cesti, poštuju ograničenja brzine i da ne voze ako su konzumirali alkohol. Posebnu pozornost treba obratiti prilikom približavanja pješačkom prijelazu, ali i prilikom nailaska na djecu koja se kreću cestom ili uz cestu. Samo svi zajedno možemo osigurati da prvi dani škole naše djece prođu sigurno i sretno. Također, molimo roditelje koji svoju djecu u školu voze automobilima da to čine na propisan i ujedno siguran način da dijete sjedi na zadnjem sjedalu povezano sigurnosnim pojasom.
Očekujemo da će svi vozači dosljedno poštivati prometne propise i biti oprezni posebice u blizini škola, kako bi počeci ove školske godine protekli što sigurnije za našu djecu.