Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović na Danu otvorenih vrata u Karlovcu

Photo PU_KA/PU_info/2018/Dan_otvorenih_vrata/naslovnica.jpg

Foto: PU karlovačka

S ciljem privlačenja što većeg broja zainteresiranih kandidata za upis u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka za 2018./2019. Policijska akademija i Policijska škola „Josip Jović“ pokrenuli su niz promotivnih aktivnosti. 

U sklopu tog programa Policijska akademija i Policijska škola „Josip Jović“ su uz pomoć i podršku Policijske uprave karlovačke danas 27. ožujka u prepunoj dvorani športskoj dvorani Ekonomsko-turističke škole u Karlovcu održali Dan otvorenih vrata, kojom prilikom su u cilju informiranja mladih do 28 godina života o uvjetima za upis u program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka 2018./2019. godinu promovirali rad Policijske škole „Josip Jović“.

Svojim dolaskom podršku je dala i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović koji su zajedno s načelnikom Policijske uprave karlovačke Josipom Ćelićem i županom Karlovačke županije Damirom Jelićem obišli izložbene pulteve policijske opreme i tehnike te pogledali prezentaciju vježbi DEMO tima i polaznika Policijske škole. 

U vrijeme provođenja aktivnosti na prostoru ispred dvorane posjetitelji su mogli pogledati izložena policijska vozila, a u športskoj dvorani bili su postavljeni info pultevi s opremom i tehnikom koju policija koristi u svakodnevnom radu. Tom prilikom zainteresirani su imali priliku upoznati sa svim segmentima rada i rodovima policije (temeljna, kriminalistička, prometna, granična i interventna policija, protueksplozijski odjel, prevencija, specijalna policija) te razgovarati s policijskim službenicima o temama za koje su iskazali interes.

Najveći interes svakako je privukla provjera tjelesnih i motoričkih sposobnosti koju je proveo policijski službenik za stručno usavršavanje policije, ali i izloženo oružje i oprema interventne i specijalne policije. Uz navedeno polaznici Policijske škole prezentirali su tehniku pravilne uporabe i rukovanja vatrenim oružjem, a DEMO tim Interventne jedinice policije izveo je vježbe za tehnike borilačkih vještina, obranu od noža, pištolja i palice. Policijski službenik prikazao je i rad sa službenim psom, a pored navedenog svoje predmete izložio je i Muzej policije oko kojeg se također okupio veliki broj mladih ljudi. 

Tijekom programa voditeljica Policijske škole „Josip Jović“ Renata Odeljan upoznala je prisutne sa uvjetima vezanim za upis u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka za 2018./2019.godinu.

Pozivamo sve one koji su završili srednju školu u četverogodišnjem trajanju, hrvatski su državljani, mlađi su od 28 godina i imaju želju postati policajac/policajka, da se jave na natječaj za prijem koji otvoren do 6. srpnja 2018. godine, a isti možete pogledati u korisnim linkovima.