Ratni zločin protiv civilnog stanovništva

Photo PU_KA/MUP_slike/auto_policija02.jpg

Foto: ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave karlovačke u suradnji s djelatnicima SOA-e Centra Karlovac, te Županijskim državnim odvjetništvom u Rijeci proveli su kriminalističko istraživanje vezano za kazneno djelo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva na štetu petero civila starih između 38 i 73 godine, a koje je počinjeno 4. studenog 1991. godine u podrumu obiteljske kuće u mjestu Podvožić, općina Barilović.
Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je uz već ranije prijavljenog 59-godišnjaka, kao neposredni supočinitelj ubojstva petorice civila osnovano sumnjiv hrvatski državljanin star 58 godina, a kao neposredni zapovjednik i naredbodavac ubojstva hrvatski državljanin star 45 godina.
Zbog osnovane sumnje da su navedeni počinili kazneno djelo ratnog zločina protiv civilnog pučanstva iz čl. 120. st. 1. OKZ-a RH protiv njih je Županijskom državnom odvjetništvu u Rijeci proslijeđeno posebno izvješće.
Obzirom da su 58-godišnjak i 45-godišnjak nedostupni državnim tijelima Republike Hrvatske za njima je raspisana potraga.