Dani tehničke ispravnosti motocikala i mopeda 2014.

Photo PU_KA/MUP_slike/auto_policija07.jpg

U organizaciji stanica za tehnički pregled vozila, Hrvatskog autokluba i Centra za vozila Hrvatske ove će godine po prvi puta, na području cijele Republike Hrvatske, pa tako i na području u nadležnosti Policijske uprave karlovačke biti organizirana preventivno-sigurnosna akcija Dani tehničke ispravnosti motocikala i mopeda 2014. Akcija je usmjerena na nadzor tehničke ispravnosti motocikala i mopeda, te svih ostalih vozila L kategorije. Ovim putem pozivamo sve zainteresirane vlasnike navedenih kategorija vozila da se u razdoblju od 14. do 19. travnja ove godine jave u stanice za tehnički pregled vozila gdje će im se omogućiti besplatni tehnički pregled vozila. Iznimka su jedino vlasnici čija vozila u vrijeme održavanja akcije imaju zakonsku obvezu provođenja tehničkog pregleda i registracije vozila. Ova akcija ima isključivo preventivno-sigurnosni karakter i temeljena je na poticanju vozača motocikala i mopeda pravovremeno sagledavanje aspekta tehničke ispravnosti vlastitog vozila za sigurno sudjelovanje u prometu, odnosno izbjegavanje prometnih nesreća uvjetovanih tehničkom neispravnošću vozila. Ujedno, namjera je i poticanje vozača na važnost korištenja zaštitne opreme i podsjećanje na poželjno ponašanje u prometu. Vozači se u akciju uključuju dragovoljno, a kroz savjetodavnu i tehničku pomoć stručno će im osoblje stanica za tehnički pregled ukazivati na značaj održavanja vozila. U spomenutom periodu policija će tijekom redovnog obavljanja službenih zadaća upućivati vozače ovih kategorija vozila na mogućnost besplatnog pregleda vozila u stanicama za tehnički pregled.

Foto: ilustracija

U organizaciji stanica za tehnički pregled vozila, Hrvatskog autokluba i Centra za vozila Hrvatske ove će godine po prvi puta, na području cijele Republike Hrvatske, pa tako i na području u nadležnosti Policijske uprave karlovačke biti organizirana preventivno-sigurnosna akcija Dani tehničke ispravnosti motocikala i mopeda 2014. Akcija je usmjerena na nadzor tehničke ispravnosti motocikala i mopeda, te svih ostalih vozila L kategorije.
Ovim putem pozivamo sve zainteresirane vlasnike navedenih kategorija vozila da se u razdoblju od 14. do 19. travnja ove godine jave u stanice za tehnički pregled vozila gdje će im se omogućiti besplatni tehnički pregled vozila. Iznimka su jedino vlasnici čija vozila u vrijeme održavanja akcije imaju zakonsku obvezu provođenja tehničkog pregleda i registracije vozila. 

Ova akcija ima isključivo preventivno-sigurnosni karakter i temeljena je na poticanju vozača motocikala i mopeda pravovremeno sagledavanje aspekta tehničke ispravnosti vlastitog vozila za sigurno sudjelovanje u prometu, odnosno izbjegavanje prometnih nesreća uvjetovanih tehničkom neispravnošću vozila. Ujedno, namjera je i poticanje vozača na važnost korištenja zaštitne opreme i podsjećanje na poželjno ponašanje u prometu. Vozači se u akciju uključuju dragovoljno, a kroz savjetodavnu i tehničku pomoć stručno će im osoblje stanica za tehnički pregled ukazivati na značaj održavanja vozila. 
U spomenutom periodu policija će tijekom redovnog obavljanja službenih zadaća upućivati vozače ovih kategorija vozila na mogućnost besplatnog pregleda vozila u stanicama za tehnički pregled.