Sigurno u prometu 2015. – natjecanje u poznavanju prometnih propisa

Photo PU_KA/PU_info/2013/Sigurno_u_prometu/Naslovnica.jpg

Foto: iz arhive PU karlovačke 

U cilju priprema oko natjecanja učenika u poznavanju prometnih propisa i sigurnosnih pravila te upravljanja biciklom, u petak, 20. veljače, u prostorijama Autokluba Karlovac održan je radni sastanak na kojem su sudjelovali predstavnici Autokluba Karlovac, učitelji tehničke kulture i ravnatelji osnovnih škola karlovačke županije, predstavnica Savjeta za sigurnost prometa karlovačke županije i policijski službenici Policijske uprave karlovačke.

Poznato je da već duži niz godina Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Agencija za odgoj i obrazovanje i Hrvatski autoklub organiziraju natjecanje učenika osnovnih škola u poznavanju prometnih i sigurnosnih pravila i upravljanja biciklom pod nazivom Sigurno u prometu.

Glavni cilj i svrha pripreme i održavanja natjecanja je odgoj i osposobljavanje učenika osnovnih škola za sigurno kretanje u cestovnom prometu kao pješaka i vozača bicikla, a natjecanja su organizirana na školskoj, županijskoj i državnoj razini.

Na školskom natjecanju može sudjelovati neograničeni broj učenika (rođeni 2003., 2004. i 2005. godine) koji su osposobljeni i prijavljeni na portal Sigurno u prometu. Nakon upisa bodova, po ostvarenom rezultatu dvije djevojčice i dva dječaka činiti će ekipu osnovne škole na županijskom natjecanju.

Županijsko natjecanje održat će se u srijedu, 29. travnja 2015. godine s početkom u 9 sati u Prvoj Osnovnoj školi Ogulin. Na županijskom natjecanju dva dječaka i dvije djevojčice s najviše bodova činit će županijsku ekipu na državnom natjecanju koje će se održati u Zadru od 19. do 22. svibnja 2015. godine. Četiri najbolja učenika sa državnog natjecanja sudjelovat će na međunarodnom (europskom) natjecanju.

Svim natjecateljima želimo puno uspjeha!