Aktivnosti policije tijekom poplava

Photo PU_KA/PU_info/2018/Aktivnosti_policije_tijekom_poplava/naslovnica.jpg

Foto: PU karlovačka


Zbog topljenja snijega vodostaji na karlovačkom području su u porastu, a na snazi su izvanredne mjere zaštite od poplava. Trenutno su radi izlijevanja vode preko kolnika zatvorene prometnice:
 
 

  • državna cesta u mjestu Koritinja
  • županijske ceste: Donje Mekušje – Kobilić i Belajske Poljice – kod trgovine Krajačić
  • lokalne ceste: Brođani – Brežani, Utinja – Slunjski Moravci, naselje Karasi, Mekušje – Kamensko, Belajske Poljice – Ladvenjak, dio Radićeve ulice u Dugoj Resi,
  • most u Zvečaju,
  • nerazvrstane ceste: Ulica sv. Florijana (Gradac), Turanski Lug – Otok, Cerovac Vukmanićki – Rilj.

Policija je kao i sve nadležne službe u stanju pripravnosti te kroz aktivno sudjelovanje u Stožeru civilne zaštite, sudjeluje u provođenju odluka Stožera. Član Stožera na županijskoj razini je načelnik policijske uprave Josip Ćelić, dok su na razini grada Karlovca načelnik Policijske postaje Karlovac Darko Željković i načelnik Policijske postaje Ogulin Goran Vukelja na razini grada Ogulina. Na ogulinskom području vodostaji su u padu i sve prometnice su prohodne. Kako bi se osiguralo područje i imovina na karlovačkom području, ove godine po prvi puta su kao mjere zaštite od poplava, postavljene tzv. box barijere koje štite kuće i imovinu građana od vode.

Brinući o sigurnosti građana, posebice u smislu sigurnog prometovanja na prometnicama, policija prati stanje i reagira u pogledu nadzora postavljanja prometne signalizacije, upravljanja prometom i pružanja pomoći po pitanju sigurnog prometovanja.

Apeliramo na sve vozače da poštuju postavljenu prometnu signalizaciju koja upućuje na zabranu prometovanja pojedinim dionicama te da se nikako ne upuštaju u prometovanje takvim prometnicama. Ujedno, podsjećamo da brzinu kretanja svog vozila prilagode stanju i osobinama prometnice, gustoći prometa, vremenskim uvjetima i uvjetima vidljivosti.