Policija će 6. srpnja provoditi preventivnu akciju „Dan ljubaznosti u prometu“

Photo PU_KA/MUP_slike/prometna_mladez01.jpg

S ciljem poticanja tolerantnijih odnosa između vozača i pješaka, odnosno poticanja vozača da poštuju prednost pješaka na pješačkim prijelazima, Postaja prometne policije Karlovac će 06. srpnja provoditi preventivnu akciju Dan ljubaznosti u prometu. Ovu aktivnost policija provodi u suradnji s Gradom Karlovcem i to na način da će pripadnici prometne jedinice mladeži 6. srpnja od 9 do 13 sati na četiri frekventna pješačka prijelaza u Karlovcu bilježiti vozače koji poštuju prednost pješaka na pješačkim prijelazima i one koji to ne poštuju. Svi rezultati će se evidentirati te će se metodom slučajnog izbora odrediti 10 vozača kojima će 12. srpnja biti dodijeljena priznanja i prigodne nagrade. Shodno tome, u želji i s ciljem da kulturno i ljubazno ponašanje u prometu postane dijelom naše svakodnevice, od vozača očekujemo da se zaustave ispred pješačkih prijelaza i da rukom daju znak pješacima da prijeđu preko ceste, a pješake potičemo da vozačima zahvale naklonom glave ili osmjehom. Pozivamo građane da svojim primjerom poznavanja prometne kulture aktivno sudjeluju u provođenju ove aktivnosti.

Foto: ilustracija

S ciljem poticanja tolerantnijih odnosa između vozača i pješaka, odnosno poticanja vozača da poštuju prednost pješaka na pješačkim prijelazima, Postaja prometne policije Karlovac će 06. srpnja provoditi preventivnu akciju Dan ljubaznosti u prometu

Ovu aktivnost policija provodi u suradnji s Gradom Karlovcem i to na način da će pripadnici prometne jedinice mladeži 6. srpnja od 9 do 13 sati na četiri frekventna pješačka prijelaza u Karlovcu bilježiti vozače koji poštuju prednost pješaka na pješačkim prijelazima i one koji to ne poštuju. Svi rezultati će se evidentirati te će se metodom slučajnog izbora odrediti 10 vozača kojima će 12. srpnja biti dodijeljena priznanja i prigodne nagrade. 

Shodno tome, u želji i s ciljem da kulturno i ljubazno ponašanje u prometu postane dijelom naše svakodnevice, od vozača očekujemo da se zaustave ispred pješačkih prijelaza i da rukom daju znak pješacima da prijeđu preko ceste, a pješake potičemo da vozačima zahvale naklonom glave ili osmjehom. 

Pozivamo građane da svojim primjerom poznavanja prometne kulture aktivno sudjeluju u provođenju ove aktivnosti.