Savjeti motociklistima, biciklistima i pješacima

Photo PU_KA/mup_slike/motocikl.jpg

Dolaskom lijepog vremena na našim prometnicama pojačano je sudjelovanje u prometu motociklista, biciklista i pješaka, te zbog toga podsjećamo ovu kategoriju sudionika u prometu da se pridržavaju zakonskih propisa kojima je regulirano njihovo ponašanje prilikom sudjelovanja u prometu, a u cilju njihove osobne sigurnosti i sigurnosti drugih sudionika. Tijekom 2014. godine u prometnim nesrećama smrtno su stradala dva vozača motocikla i dva pješaka. Stoga napominjemo da će policijski službenici Policijske uprave karlovačke u narednom razdoblju provoditi pojačani nadzor ponašanja u prometu ovih skupina sudionika u prometu i protiv svih koji se ne ponašaju sukladno zakonskim propisima, poduzimati propisane represivne mjere. Vozačima mopeda i motocikala prije stupanja na prometnice u ovoj sezoni savjetujemo da provjere tehničku ispravnost uređaja na svojim vozilima, da provjere ispravnost svoje opreme i da ju obavezno koriste, da prilagode brzinu vožnje uvjetima na cesti, da ne voze slalom između vozila i naravno da se pridržavaju svih zakonskih propisa. Vozače bicikala podsjećamo da se ne voze u zabranjenom smjeru, da se pri prelasku pješačkih prijelaza uvjere da li ga mogu prijeći nesmetano u odnosu na vozila koja prometuju i da koriste biciklističke kacige jer je to u interesu njihove vlastite sigurnosti. Pješake, posebno one starije životne dobi i djecu, podsjećamo i savjetujemo da cestu obavezno prelaze na obilježenim pješačkim prijelazima, da koriste pješačke pothodnike, da ne prelaze cestu na znak crvenog svjetla za pješake na uređaju za upravljanje prometom prometnim svjetlima, te da ne istrčavaju na cestu kako time ne bi ugrozili prvenstveno svoju sigurnost, ali i sigurnost ostalih sudionika u prometu.

Foto: ilustracija

Dolaskom lijepog vremena na našim prometnicama pojačano je sudjelovanje u prometu motociklista, biciklista i pješaka, te zbog toga podsjećamo ovu kategoriju sudionika u prometu da se pridržavaju zakonskih propisa kojima je regulirano njihovo ponašanje prilikom sudjelovanja u prometu, a u cilju njihove osobne sigurnosti i sigurnosti drugih sudionika.

Tijekom 2014. godine u prometnim nesrećama smrtno su stradala dva vozača motocikla i dva pješaka. Stoga napominjemo da će policijski službenici Policijske uprave karlovačke u narednom razdoblju provoditi pojačani nadzor ponašanja u prometu ovih skupina sudionika u prometu i protiv svih koji se ne ponašaju sukladno zakonskim propisima, poduzimati propisane represivne mjere.

Vozačima mopeda i motocikala prije stupanja na prometnice u ovoj sezoni savjetujemo da provjere tehničku ispravnost uređaja na svojim vozilima, da provjere ispravnost svoje opreme i da ju obavezno koriste, da prilagode brzinu vožnje uvjetima na cesti, da ne voze slalom između vozila i naravno da se pridržavaju svih zakonskih propisa.

Vozače bicikala podsjećamo da se ne voze u zabranjenom smjeru, da se pri prelasku pješačkih prijelaza uvjere da li ga mogu prijeći nesmetano u odnosu na vozila koja prometuju i da koriste biciklističke kacige jer je to u interesu njihove vlastite sigurnosti.

Pješake, posebno one starije životne dobi i djecu, podsjećamo i savjetujemo da cestu obavezno prelaze na obilježenim pješačkim prijelazima, da koriste pješačke pothodnike, da ne prelaze cestu na znak crvenog svjetla za pješake na uređaju za upravljanje prometom prometnim svjetlima, te da ne istrčavaju na cestu kako time ne bi ugrozili prvenstveno svoju sigurnost, ali i sigurnost ostalih sudionika u prometu.