U rijeci Mrežnici pronađena minsko-eksplozivna sredstva

Photo PU_KA/PU_info/2013/Manje_oruzja_manje_tragedija/Naslovnica.jpg

Foto: MUP

Protueksplozijski ronioci Zapovjedništva specijalne policije u suradnji s policijskim službenicima za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave karlovačke, jučer tijekom dana, na području naselja Mala Švarča, temeljem zaprimljene obavijesti građana o pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava u rijeci Mrežnici, pronašli su i izronili slijedeća minsko-eksplozivna sredstva:

 

  • jednu protuoklopnu minu TMRP-6
  • jednu školsku protuoklopnu metalnu minu TMM-1
  • osam okvira za automatsku pušku
  • 45 komada streljiva kalibra 7,62 x 39 milimetara
  • jedan školski metak za minobacač
  • četiri poklopca upaljača za protuoklopnu metalnu minu TMM-1.

Navedena minsko-eksplozivna sredstva bit će uništena prilikom organiziranog uništavanja.

Manje oružja, manje tragedija– predajte oružje bez sankcija
Još je uvijek u tijeku akcija Manje oružja - manje tragedija kojom vam je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i ubojitih sredstava.

Oružje i ubojita sredstva ne odlažite i ne ostavljajte u kontejnerima za smeće ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi! Na taj način ugrožavate živote drugih ljudi.

Protiv građana koji ovakvo oružje prijave policiji radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Na vašu adresu doći će posebno osposobljeni policijski službenici u civilnoj odjeći i s vozilom bez policijskih oznaka koji će preuzeti oružje.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.