30. Karlovački dani piva – savjeti građanima

Photo PU_KA/PU_info/2014/Dani_piva/naslovnica.jpg

Povodom održavanja 30. Karlovačkih dana piva od 26. kolovoza do 04. rujna na ŠRC Korana u Karlovcu okupljat će se veći broj građana te imamo potrebu ukazati na moguće pojavne oblike kriminaliteta, činjenja prekršaja ili bilo kakvog drugog devijantnog ponašanja.  Ovim putem građanima savjetujemo da svoja vozila i poklopce prtljažnika na njima obavezno zaključavaju, da obavezno zatvaraju prozore, te da vrijedne predmete i torbice ne ostavljaju na vidljivom mjestu u vozilu. Kako bi bilo što manje vandalističkog ponašanja i drugih oblika devijantnog ponašanja, posebno podsjećamo mlade, ali i njihove roditelje na Gradsku odluku o zabrani konzumiranja, nošenja i posjedovanja alkoholnih pića maloljetnim osobama na javnim mjestima u gradu Karlovcu. Također, podsjećamo roditelje na zabranu noćnih izlazaka maloljetnika u vremenu od 23 do 5 sati bez pratnje roditelja ili druge odrasle osobe, koje je opisano u čl. 93. Obiteljskog zakona. Napominjemo da će policijski službenici tijekom trajanja manifestacije vršiti pojačan nadzor alkoholiziranosti vozača pa podsjećamo vozače da ne upravljaju vozilima ukoliko su pod utjecajem alkohola. Podsjećamo i da prilikom parkiranja svojih vozila vode računa da ih ne ostavljaju na mjestima koja nisu predviđena za parkiranje, posebice na zelenim površinama, kao i da se pridržavaju svih ostalih propisa i zakona.  Ujedno, upozoravamo i vozače i pješake na poseban oprez prilikom kretanja preko mosta na rijeci Korani kako bi izbjegli moguće nesretne slučajeve i prometne nesreće. Posebno upozoravamo pješake da se tom prilikom kreću isključivo nogostupom, a da za prelazak preko kolnika koriste isključivo najbliže obilježene pješačke prijelaze.  Vjerujemo da će posjetitelji uvažiti naše savjete te da će svojom savjesnošću i našim angažmanom i ovogodišnje Dane piva provesti u veselom i lijepom ozračju.   

Foto: iz arhive PU karlovačke

Povodom održavanja 30. Karlovačkih dana piva od 26. kolovoza do 04. rujna na ŠRC Korana u Karlovcu okupljat će se veći broj građana te imamo potrebu ukazati na moguće pojavne oblike kriminaliteta, činjenja prekršaja ili bilo kakvog drugog devijantnog ponašanja.

Ovim putem građanima savjetujemo da svoja vozila i poklopce prtljažnika na njima obavezno zaključavaju, da obavezno zatvaraju prozore, te da vrijedne predmete i torbice ne ostavljaju na vidljivom mjestu u vozilu.

Kako bi bilo što manje vandalističkog ponašanja i drugih oblika devijantnog ponašanja, posebno podsjećamo mlade, ali i njihove roditelje na Gradsku odluku o zabrani konzumiranja, nošenja i posjedovanja alkoholnih pića maloljetnim osobama na javnim mjestima u gradu Karlovcu. Također, podsjećamo roditelje na zabranu noćnih izlazaka maloljetnika u vremenu od 23 do 5 sati bez pratnje roditelja ili druge odrasle osobe, koje je opisano u čl. 93. Obiteljskog zakona.

Napominjemo da će policijski službenici tijekom trajanja manifestacije vršiti pojačan nadzor alkoholiziranosti vozača pa podsjećamo vozače da ne upravljaju vozilima ukoliko su pod utjecajem alkohola. Podsjećamo i da prilikom parkiranja svojih vozila vode računa da ih ne ostavljaju na mjestima koja nisu predviđena za parkiranje, posebice na zelenim površinama, kao i da se pridržavaju svih ostalih propisa i zakona.

Ujedno, upozoravamo i vozače i pješake na poseban oprez prilikom kretanja preko mosta na rijeci Korani kako bi izbjegli moguće nesretne slučajeve i prometne nesreće. Posebno upozoravamo pješake da se tom prilikom kreću isključivo nogostupom, a da za prelazak preko kolnika koriste isključivo najbliže obilježene pješačke prijelaze.

Vjerujemo da će posjetitelji uvažiti naše savjete te da će svojom savjesnošću i našim angažmanom i ovogodišnje Dane piva provesti u veselom i lijepom ozračju.