Napad na službenu osobu i drugo

Photo PU_KA/MUP_slike/uhicenik04.jpg

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su 18. svibnja oko 2.40 sati na parkiralištu ispred ugostiteljskog objekta u Karlovcu u Riječkoj ulici trojica Karlovčanina u dobi od 23 do 34 godine verbalno, a potom i fizički napali dvije muške i jednu žensku osobu iz Duge Rese u dobi od 23 do 34 godine starosti kojom prilikom je Dugorešanin, koji je inače i policijski službenik PU karlovačke i kao takav se i legitimirao napadačima, zadobio lakše tjelesne ozljede. Sva trojica počinitelja su bila pod utjecajem alkohola zbog čega su nakon uhićenja u Policijskoj postaji Karlovac smješteni u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Zbog osnovane sumnje da su dvojica Karlovčana počinili kazneno djelo napada na službenu osobu iz članka 318. KZ-a, a sva trojica i kazneno djelo nasilničkog ponašanja iz čl. 331. KZ-a i kazneno djelo uništenja i oštećenja tuđe stvari iz čl. 222 KZ-a protiv njih će Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu biti proslijeđena kaznena prijava. Zbog počinjenog prekršaja iz čl. 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira protiv sve trojice slijedi optužni prijedlog. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su 19. svibnja oko 4.15 sati na parkiralištu ugostiteljskog objekta u Karlovcu u Riječkoj ulici policijski službenici PU karlovačke primijenili policijsku ovlast provjere identiteta prema Karlovčaninu starom 26 godina koji im je tom prilikom odbio dati na uvid osobnu iskaznicu te počeo bježati. Nakon što su ga policijski službenici sustigli, Karlovčanin je fizički napao policijskog službenika zbog čega su policijski službenici nad njime uporabili sredstva prisile. Tom prilikom policijski službenik i Karlovčanin su zadobili lakše tjelesne ozljede. Zbog osnovane sumnje da je Karlovčanin počinio kazneno djelo napada na službenu osobu iz čl. 317 KZ-a protiv njega će Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu biti proslijeđena kaznena prijava.  

Foto: ilustracija

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su 18. svibnja oko 2.40 sati na parkiralištu ispred ugostiteljskog objekta u Karlovcu u Riječkoj ulici trojica Karlovčanina u dobi od 23 do 34 godine verbalno, a potom i fizički napali dvije muške i jednu žensku osobu iz Duge Rese u dobi od 23 do 34 godine starosti kojom prilikom je Dugorešanin, koji je inače i policijski službenik PU karlovačke i kao takav se i legitimirao napadačima, zadobio lakše tjelesne ozljede. Sva trojica počinitelja su bila pod utjecajem alkohola zbog čega su nakon uhićenja u Policijskoj postaji Karlovac smješteni u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Zbog osnovane sumnje da su dvojica Karlovčana počinili kazneno djelo napada na službenu osobu iz članka 318. KZ-a, a sva trojica i kazneno djelo nasilničkog ponašanja iz čl. 331. KZ-a i kazneno djelo uništenja i oštećenja tuđe stvari iz čl. 222 KZ-a protiv njih će Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu biti proslijeđena kaznena prijava. Zbog počinjenog prekršaja iz čl. 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira protiv sve trojice slijedi optužni prijedlog.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su 19. svibnja oko 4.15 sati na parkiralištu ugostiteljskog objekta u Karlovcu u Riječkoj ulici policijski službenici PU karlovačke primijenili policijsku ovlast provjere identiteta prema Karlovčaninu starom 26 godina koji im je tom prilikom odbio dati na uvid osobnu iskaznicu te počeo bježati. Nakon što su ga policijski službenici sustigli, Karlovčanin je fizički napao policijskog službenika zbog čega su policijski službenici nad njime uporabili sredstva prisile. Tom prilikom policijski službenik i Karlovčanin su zadobili lakše tjelesne ozljede. Zbog osnovane sumnje da je Karlovčanin počinio kazneno djelo napada na službenu osobu iz čl. 317 KZ-a protiv njega će Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu biti proslijeđena kaznena prijava.