Priopćenje PU KA vezano za navodni pokušaj otmice u Vojniću

Photo PU_KA/MUP_slike/auto_policija02.jpg

Povodom velikog interesa medija za navodni pokušaj otmice djeteta ispred osnovne škole u Vojniću obavještavamo vas o dosada provedenom kriminalističkom istraživanju radi objektivnog izvješćivanja javnosti. 7. rujna 2011. godine Policijska postaja Vojnić zaprimila je prijavu 46-godišnjaka iz Vojnića da su nepoznate osobe navedenog dana njegovu sedmogodišnju kćer pokušale namamiti u vozilo. Temeljem zaprimljene prijave započeto je kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja svih okolnosti događaja. U skladu sa sadržajem zaprimljene prijave policijski službenici odmah su izvršili i obilazak mjesta događaja, ali i cijelog postajnog područja u cilju prikupljanja potrebnih informacija i obavijesti na ove okolnosti. Također je vršen pojačani obilazak odgojno-obrazovnih ustanova i cijelog područja općine Vojnić radi uočavanja sumnjivih osoba i vozila, kako na dan prijave tako i narednih dana. O sadržaju prijave upoznata je i ravnateljica škole u cilju prikupljanja svih korisnih saznanja te poticanja roditelja na samozaštitno ponašanje. Provedenim mjerama i radnjama nije utvrđeno postojanje obilježja niti jednog kaznenog djela niti prekršaja, niti su prikupljena saznanja koja bi na bilo koji način potvrđivala sumnju u pokušaj otmice djeteta. Naglašavamo da je policija započela kriminalističko istraživanje odmah po zaprimanju prijave, te da su jučer nakon objave članka u jednim dnevnim novinama naši policijski službenici pristupili dodatnom prikupljanju obavijesti obzirom da su u članku navedene neke nove okolnosti koje smo smatrali neophodnim dodatno provjeriti. U cilju objektivnog i točnog izvješćivanja javnosti, molimo vas da putem svojih medija ne prenosite nepotpune ili tendenciozne informacije koje nepotrebno uznemiruju građane na području općine Vojnić, ali i cijele Karlovačke županije.

Foto: ilustracija

Povodom velikog interesa medija za navodni pokušaj otmice djeteta ispred osnovne škole u Vojniću obavještavamo vas o dosada provedenom kriminalističkom istraživanju radi objektivnog izvješćivanja javnosti.
7. rujna 2011. godine Policijska postaja Vojnić zaprimila je prijavu 46-godišnjaka iz Vojnića da su nepoznate osobe navedenog dana njegovu sedmogodišnju kćer pokušale namamiti u vozilo. Temeljem zaprimljene prijave započeto je kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja svih okolnosti događaja. U skladu sa sadržajem zaprimljene prijave policijski službenici odmah su izvršili i obilazak mjesta događaja, ali i cijelog postajnog područja u cilju prikupljanja potrebnih informacija i obavijesti na ove okolnosti. Također je vršen pojačani obilazak odgojno-obrazovnih ustanova i cijelog područja općine Vojnić radi uočavanja sumnjivih osoba i vozila, kako na dan prijave tako i narednih dana. O sadržaju prijave upoznata je i ravnateljica škole u cilju prikupljanja svih korisnih saznanja te poticanja roditelja na samozaštitno ponašanje. Provedenim mjerama i radnjama nije utvrđeno postojanje obilježja niti jednog kaznenog djela niti prekršaja, niti su prikupljena saznanja koja bi na bilo koji način potvrđivala sumnju u pokušaj otmice djeteta.
Naglašavamo da je policija započela kriminalističko istraživanje odmah po zaprimanju prijave, te da su jučer nakon objave članka u jednim dnevnim novinama naši policijski službenici pristupili dodatnom prikupljanju obavijesti obzirom da su u članku navedene neke nove okolnosti koje smo smatrali neophodnim dodatno provjeriti.
U cilju objektivnog i točnog izvješćivanja javnosti, molimo vas da putem svojih medija ne prenosite nepotpune ili tendenciozne informacije koje nepotrebno uznemiruju građane na području općine Vojnić, ali i cijele Karlovačke županije.