Čakovec - suzbijanje konzumacije alkoholnih pića na javnim površinama

Photo PU_MA/Fotografije/Opcenite fotografije/Razno/ALKOHOL-NIJE-COOL.jpg

Prošlog vikenda policijski službenici Policijske postaje Čakovec proveli su represivno-preventivnu akciju s ciljem suzbijanja konzumacije alkohola na javnim površinama u gradu Čakovcu. 

Foto: Ilustracija

Prošlog vikenda policijski službenici Policijske postaje Čakovec proveli su represivno-preventivnu akciju s ciljem suzbijanja konzumacije alkohola na javnim površinama u gradu Čakovcu.

Temeljem odredbi Odluke Grada Čakovca o održavanju i uređenju naselja, zabranjena je konzumacija alkohola na javnim površinama. Policijski službenici ili komunalni redari koji zateknu osobu u konzumaciji alkohola na javnim površina, prekršitelju izdaju pismeno upozorenje, a ukoliko se radi o ponavljaču opisanog prekršaja, osoba je dužna prisustvovati edukativnom predavanju o štetnosti alkohola u Centru za socijalnu skrb ili Zavodu za javno zdravstvo. Ignoriranje poziva na edukaciju nužno povlači aktivaciju novčane kazne od 500 kuna. Takve Odluke postoje i za područje gradova Prelog i Mursko Središće te općina Nedelišće i Donji Kraljevec.

Tijekom provođenja spomenute akcije, na više lokacije u užem centru grada Čakovca, policijski službenici u ispijanju alkoholnih pića zatekli su trideset i pet osoba, od kojih je četvero bilo maloljetno.

Policijski službenici će i dalje samostalno ili u suradnji s državnim inspektoratom i komunalnim redarstvom nastaviti planirati i provoditi ovakve kontrole. Akcije će biti  usmjerene na utvrđivanje i procesuiranje svih oblika kažnjivih radnji na štetu ili u vezi maloljetnih osoba, kao što su zabrana prodaje alkoholnih pića  maloljetnim osobama i sprječavanju štetnih ponašanja maloljetnika, odnosno konzumacije alkohola osoba svih dobnih skupina na javnim gradskim površinama.